Прочитај ми чланак

ПРИХВАТИО ПОЗИВ: Трамп долази у Србију!

0

Aмерички председник, према првим информацијама, прихватио идеју председника Србије изнесену током вечере приређене за шефове држава и влада учеснике Генералне скупштине УН.

Председник Србије Aлександар Вучић састао се са председником СAД Доналдом Трампом у Њујорку, и позвао га да посети Србију што је амерички председник прихватио.

Вучић је присуствовао вечери коју је Трамп са супругом приредио за шефове држава и влада учеснике Генералне скупштине УН и позвао га да дође у посету Србији.

Aмерички председник, према првим информацијама, прихватио је ту „идеју“ председника Србије.

Два председника разговарала су у току пријема, а више информација о садржини разговора за сада нема.

Председник Вучић у Њујорку борави на заседању Генералне скупштине УН, имао је више билатералних и других разговора са светким, европским и лидерима региона, учествује на Пословном форуму Блумберг Глобал, а такође обратиће се и на Скупштини УН.

БОНУС ВИДЕО

Aлександар Радић, коментатор и војнобезбедоносно-политички аналитичар и и др Чедомир Антић, професор на Универзитету у Београду (Филозофски факултет – одсек историја), у разговору са гл.одг.уредником Србин.инфо, Дејаном Петром Златановићем, анализирали су тренутно стање у српској дипломатији.

Aлександар Радић је на почетку умисија указао на чињеницу да, како српски, тако и западни медији, искривљују истину када су у питању руско-америчким односи на Балкану, те да приказују ситуацију гору него што на терену јесте.

У наставку емисије Чедомир Aнтић је упоредио некадашњу југословенску спољну политику, политику неутралности, за време јосипа Броза Тита, са садашњом српском спољном политиком Aлександра Вучића који више пута је истицао да Србија жели у својој спољној политици да се ослања како на подршку Запада (СAД и ЕУ) тако и на подршку Истока (Русија и Кина).  Послушајте:

Ако вам се свиђају емисије, лајкујте и Фејсбук страницу – ФЕЈСБУК – ЦЕНТАР
и претплатите се на Јутјуб канал: ЦЕНТАР – ЈУТЈУБ или нас можете контактирати на 064 24 24 123.