Прочитај ми чланак

НАРОД СЕ ДИГАО „Живи зид” и посланик Ного спречавају деложацију у центру БГД УЖИВО

0

БЕОГРАД - На углу Његошеве и улице Коче Капетана данас је било заказано исељавање четворочлане породице Петровић, а несрећним људима у помоћ је прискочила Група грађана "Живи зид" која је била спремна да спречи извршитеље.

Приватни извршиоци требало је током дана да из стана на Врачару иселе Петровиће, а испред њиховог дома окупили су се грађани како би спречили исељавање породице која живи на тој адреси већ 45 година.

Према тврдњама окупљених суд је ту одлуку донео нелегално. Неколико десетина њих носило је мајице и транспаренте са натписима „Не дамо“, „Реци не приватним извршитељма“ и „Нико без дома“.

Међу присутнима је виђен и посланик Покрета Двери Срђан Ного.

У стану Петровића суморна атмосфера и забринута лица. Иако су љубазно пустили медијске екипе унутра, нису били расположени за разговор.

„Мене хоће да иселе из овог стана после 45 година. Ја после смрти супруга имам право статуса заштићеног станара, али суд и држава ништа нису учинили. Стан враћају власницима, а нас избацују на улицу“, очајна је госпођа Петровић.

Она је нешто касније истакла наду да до исељавања можда уопште неће доћи, јер се извршитељи нису појавили на адреси у заказано време.

„Требало је да дођу у 12 часова, сада је 12.30, а нема ни извршитеља ни полицајаца. Не знам да нису можда услишили наш захтев, јер заиста немају никакво право да нас иселе“, рекла је за крај госпођа Петровић за Курир ТВ.