Прочитај ми чланак

„НИКАДА У ЖИВОТУ НИСАМ БИО У ПАРТИЈИ, а ПСГ све више личи на партију“

0

"На последњем састанку је оно што сам говорио, а не желим да кажем о чему, наишло на негодовање дела скупа. Неколико младих особа ме је прекинуло, након чега сам закључио да не желим да се нервирам и напустио сам покрет", каже Зоран Ивошевић

Бивши судија Врховног суда Зоран Ивошевић напустио је Покрет слободних грађана и демантовао да његов одлазак има везе с тим што се Саша Јанковић дистанцирао од Демократске странке.

„Мислим да ћу ја бити слободнији ван Покрета слободних грађана, а и они који су остали у том покрету“, рекао је за Данас Зоран Ивошевић, бивши судија Врховног суда образлажући одлуку да напусти ПСГ.

Као разлог за напуштање покрета, Ивошевић је навео одбијање појединих чланова да саслушају мишљење са којим се не слажу.

„Потписници ‘Апела 100’, међу којима сам и ја, су формално постали оснивачи покрета и имали смо састанке једном месечно. На последњем састанку је оно што сам говорио, а не желим да кажем о чему, наишло на негодовање дела скупа. Неколико младих особа ме је прекинуло, након чега сам закључио да не желим да се нервирам и напустио сам покрет“, тврди Ивошевић. Он је подвукао да и даље цени Сашу Јанковића кога сматра пријатељем, као и његову политику, али да сматра да „Покрет слободних грађана све више почиње да личи на партију“.

„Ја никада у животу нисам био у партији. Мислим да ћу слободу боље моћи да остварим ван Покрета слободних грађана, а верујем да ће и они млади људи који немају стрпљења да саслушају другачије мишљење такође бити слободнији мојим одласком“, наводи Ивошевић уз опаску да су и неки угледни људи напустили ПСГ пре њега. Демантовао је да његов одлазак има икакве везе с тим што се лидер ПСГ Саша Јанковић јавно дистанцирао од Демократске странке, у чијем је Политичком савету, пише Данас.

„Ја нисам члан Демократске странке. У политички савет сам дошао на позив председника тог тела Зорана Лутовца и увек иступам као Зоран Ивошевић. Ја никада не бих постао члан партије која ме је избацила из Врховног суда“, наводи он. Ивошевић је изразио жаљење због тога што је информација о његовом напуштању ПСГ добила толико медијске пажње, наводећи да је његова намера била да то уради дискретно.

„Ја сам Саши Јанковићу послао препоручено писмо у коме сам образложио своју одлуку. Како је то дошло до новинара ја стварно не знам“, закључује Ивошевић.