Прочитај ми чланак

ЗАГРЕБ – ДРУГО СИЛОВАЊЕ Крвава девојка вриштала и бежала од мигранта из јавног WC

0

Након Авганистанца (27) који је напао жену (40) у Дугавама, на мети се нашла и 19-годишњакиња.

За мање од недељу дана, две Загрепчанке нашле су се на мети сексуалних напада. Након Авганистанца (27) који је напао жену (40) у Дугавама, на мети се нашла и 19-годишњакиња.

– Упомоћ, силовање! – вриштала је преплашена девојка излазећи крвава из јавног тоалета у загребачком „Импортанне“ центру у петак око 22 сата.

Њу је напао три године старији азилант из Марока који је ухваћен захваљујући стражару који га је препознао кад се, након бежања, вратио на место злочина.

Полиција га је привела, испитала и предала притворском надзорнику, након чега ће исказ дати и пред истражним судијом загребачког Жупанијског суда који одлучује хоће ли му одредити затвор.

Жртва је младића оптужила да ју је покушао силовати, па су истражитељи напад окарактерисали само као блудну радњу.

Осим страха и бола који су претрпеле, нападнуте жене ужасава и чињеница да њихови нападачи, ако и буду осуђени, могу добити само годину дана затвора.

– Има и наших мушкараца који су неугодни, али избеглице су јако безобразне и улазе стално у WЦ улазе, али не због нужде него због неких других ствари. Из тоалета до умиваоника некад излазе и обнажени. Мени је њих жао, има међу њима и поштених људи, и сама сам била избеглица, али сам се прилагодила овој држави, требали би и они – испричала је једна од жена која ради у у центру.

Продавач воћа истиче да му није јасно како се инциденти могу догађати упркос сталном патролирању полицајаца.

– Мене није страх, али кад ми је ћерка на штанду, њој није свеједно. Скупи се ту и по седам азиланата и онда зуре у њу и не мичу поглед, не желе се померити, нелагодно је. Ту се опијају, буду целу ноћ, некад и до шест ујутро. Воле ићи у казино и мотати се око тоалета, поготово петком навече. Ту испред киоска намртво су пребили наше момке – прича продавач за „Вечерњи лист“.