Прочитај ми чланак

КОМИСИЈА ПОТВРДИЛА, Ивана је скочила за злато!

0

Колико је, заправо, скочила Ивана? 7,04 или можда преко 7,05?

Српска атлетичарка Ивана Шпановић није стигла до медаље на Светском првенству у Лондону у дисциплини скок у даљ, пошто је са скоком 6,96 заузела тек 4. место.

Serbia’s Ivana Spanovic sports her tattoos in the women’s long jump final during the World Athletics Championships in London Friday, Aug. 11, 2017. (AP Photo/Matthias Schrader)

Првопласирана Бритни Рис је скочила 7,02, Ивана је имала прилику да у последњој серији прескочи ту дужину што је и успела, али су судије из сада већ веома добро познатих разлога тај скок рачунале као 6,91.

Из Атлетског савеза су наговестили да је Ивана скочила за злато, што се јасно видело и на снимку. Ипак, комисија није хтела да објави дужину скока Иване Шпановић, који је сигурно, дакле, био дужи од 7,02.

„После жалбе, коначна одлука није донесена на основу мерних камера, према којима се одређује резултат, него на основу снимка. Штавише, комисија у контролној соби није хтела да нам каже тачну дужину скока, осим што су признали да је за злато.

Никоме није јасно одакле врховном судији идеја да мери дужину до тог фантомског трага“, рекао је Веселин Јевросимовић за „Информер“.