ПОБИЛИ НAМ ДЕЦУ И НИКО НИЈЕ КРИВ: 14 година од стравичног злочина у Гораждевцу!

2

Ни после деценије и по нису откривени зликовци који су пуцали на Ивана Јововића (19) и Пантелију Дакића (12) док су се купали у реци Бистрици у Гораждевцу, на Косову и Метохији!

За стравичан злочин, у ком су кобног 13. августа 2003. још рањени и Ђорђе Угреновић (20), Богдан Букумирић (14), Марко Богићевић (12) и Драган Србљак (13), нико није одговарао, а српска власт без трунке срама намерава да прави власт са злочинцима из ОВК.

Од злочина у Гораждевцу на Косову и Метохији, у којем је двоје српске деце убијено, а четворо рањено из ватреног оружја, прошло је 14 година. До данас, за тај злочин нико није одговарао, а истрага је пре четири године затворена због недостатка доказа.

У Цркви Пресвете Богородице у Гораждевцу данас ће бити служен парастос Ивану Јововићу и Пантелији Дакићу.

„Ови дани су ми много тешки, увек размишљам да су ово последњи дани мога сина Панта“, каже мајка убијеног Пантелије Дакића.

Дечака старог 12 година, Пантелију Дакића, и 19-годишњег Ивана Јововића, док су се са десетинама деце из Гораждевца купали на реци Бистрици, покосио је рафал. Ранио је четворо.

Родитељи памте сваки детаљ.

„Било је тачно 12.20, он каже, тата идем и ја, ја кажем не сине још је ладна вода. Отидоше нека деца и он прескочи капију, после 25 минута чули су се рафали“, говори Милан Вукомировић, отац рањеног Богдана Вукомировића.

Мајка рањеног Ђорђа Угреновића, Љубица Угреновић сећа се „и пуцњаве и кукњаве“.

Ни 14 година касније за злочин на Бистрици нико није одговарао.

„Кад није до сад, неће ни сад и да знам, шта му ја могу. Ја сам са мужем најмање 30 пута ишла и када се није ни смело у Пећ, ја сам са њим ишла у суд док су га звали. У свему томе били смо сами. Дође неко, убије ти дете, ништа“, каже мајка.

Истрага је затворена пре око шест година. Еулекс је тада тврдио да би могли поново да је покрену, ако се појаве нове информације.

„Чињеница да нико није одговарао 14 година од монструозног злочина показује да су некоме и даље нека деца мање вредна зато што су српска. Уколико политичке главешине косовских Aлбанаца буду схватиле да и српска деца морају да буду безбедна једнако као и албанска, сва деца ће бити безедна“, поручио је директор Канцеларије за КиМ Марко Ђурић.

Унмик полиција, од које је Еулекс преузео случај, тврдила је пре 14 година да ће преврнути сваки камен, и нудила милион евра, како би открила убице. На томе је остало.

  • Горан Петровић

    А видео урадили Срби у шиптарској редакцији… Сакривено мало, само оно најбитније.

  • gifteconomy

    Наш срБски народ је после свог терора у посттрауматичном шоку – парализован, оптужује сам себе за туђе грешке, заваја ране… и ћути.

    А за оздрављење се мора тражити И ПРАВДА И ОДШТЕТА