Прочитај ми чланак

СЛИКА РАТКА МЛАДИЋА НА ЗИДУ СРПСКЕ ЦРКВЕ: Овај детаљ ће шокирати и највеће Србенде

0

Срби су јединствени, нема шта!

Епископ аустралијско-новозеландски г. Силуан посетио је крајем јула мисионарску парохију Светог пророка Илије у Кубер Пидију у Јужној Аустралији.

foto: SPC

„Како је и сам живот у овом градићу удаљеном неколико стотина километара од Аделајда јако занимљив и другачији, тако је и живот наше српске заједници у овом делу Аустралије посебан. Једна од тих посебности јесте свакако и подземни храм посвећен Светом пророку Илији“ – објавила је СПЦ на свом сајту.

Ова малена српска заједница је 30. јула заједно са својим Епископом прославила храмовну славу, наводе из цркве, а у извештају који је објавила свима је упао у око један детаљ.

Наиме, на зиду овог српског храма у далекој Аустралији окачена је слика Ратка Младића.

Ратко Младић био је генерал и командант Војске Републике Српске у периоду од 1992. до 1996. године. Био је официр Југословенске народне армије од 1965. до њеног распада 1992. Неправедно је оптужен пред Међународним кривичним судом за бившу Југославију за ратне злочине који укључују геноцид, саучесништво у геноциду, злочин против човечности и кршење обичаја ратовања. Од 1996. до 2011. године није био доступан јавности. Ухапшен је због издаје 26. маја 2011. године у селу Лазареву код Зрењанина.