Прочитај ми чланак

ЛЕБРОН,ПОЛ,ГРИН ПА ЈОКИЋ:Никола на четвртом месту листе најнесебичнијих НБА играча

0

Сајт Фадеаwаy wорлд направио је листу десет најнесебичнијих играча, на којој се налази и срспки центар из редова Денвера

НБА сезона се одавно завршила, нова се још није приближила, али се амерички медији и даље баве рангирањем играча у разним категоријама. Сајт Fadeaway world направио је листу десет најнесебичнијих играча, на којој се наш центар Никола Јокић налази на четвртом месту.

Испред аса Денвер Нагетса су Леброн Џејмс, као првопласирани, на другом месту нови плејмејкер Хјустона Крис Пол и на трећем „ол-раунд“ играч шампионске екипе Голден Стејта Дрејмонд Грин. Иза Јокића су Дерон Вилијамс, Стеф Кари, Марк Гасол, Борис Дијао, Рики Рубио и Ражон Рондо.

Fadeaway наводи да је Србин дошао у НБА као још један Европљанин који би делио минутажу са Јусуфом Нуркићем, али када су му уручени „кључеви“ напада, показао се као један од најбољих високих играча у лиги. Убрзо је постао један од најбољих асистената у НБА, не само у конкуренцији високих играча.

Јокић је прошле сезоне био у конкуренцији за награду за играча који је највише напредовао, као и за најбољу асистенцију године. Од када је средином децембра напад почео да се врти око Николе, Денвер је постао најбољи офанзивни тим лиге, бољи чак и од Голден Стејта.

Најбољи учинак током протекле сезоне имао је у јануару, када је просечно бележио 23,9 поена, 11,1 скок и 4,9 асистенција. Статистика је мало опала у фебруару (16,3 поена, 11 ск. и 4,9 ас.), али се у наредна три месеца поново попела на ол-стар ниво (19,6 поена, 11,8 скокова и 6,2 асистенције у марту, односно 19,1 поен, 11,9 скокова и 5,7 асистенција у априлу).

Нагетси су пројектовали Јокића као лидера тима у наредним годинама, тако да га током предстојеће сезоне вероватно очекује потписивање новог вишегодишњег и веома уносног уговора.