Прочитај ми чланак

МАМА ИЗ СРБИЈЕ ПРЕЖИВЕЛА ПАКАО НА ЛУШТИЦИ „Срам вас било! Знали сте да гори, …

0

Једна мама из Србије и њен четворомесечни син спасени су у последњем тренутку из пожаром захваћеног Рта Весла на Луштици. Драму која се те ноћи одвијала на полуострву Луштица, страх и стрепњу за своје најмилије описала је на Инстраграму и обрушила се на локалне власти због лоше организације евакуације.

Мама (име познато редакцији) и њен син евакуисани су јутро након што је пожар букнуо са Рта Весло. Према њеним речима, помоћи није било ни на видику готово целе ноћи, иако је ватра букнула око поноћи, а како каже надлежни су то знали. Она тврди да је организација била толико лоша да, за то што је њена породица спасена, може да захвали само Богу.

Foto: Instagram / screenshot

Њену драматичну исповест преносимо у целости:

„Довољна је слика! Осећај очаја и немоћи који смо имали је немогуће описати. Стравична слика ватре која све гута и огромног дима никада неће бити заборављена. Само нас је драги Бог и наш херој Максим који нас је пробудио својим плачем око 02.30 када је већ дим ушао у кућу. Захваљујемо се људима добре воље који су ризиковали своје животе да би спасили наше!

Није нам јасно, да ли је могуће да од 00х до 07х ујутру нисте успели помоћ са мора да пошаљете знајући да је на Рт Веслу остало заробљено сигурно 150 људи, који нису имали никакав други пут него море. Људи из Кампа Весло и ми који имамо куће ту, сатерани на саму обалу мора које је било лед ледено у бури, притом на које се спуштао дим и падао огроман жар.

Знали сте већ око 00х да је све то почело и нико није успео да алармира нас и евакуише. Срамота! И каквих десетак Срба, било нас је бар пола из Србије. Све због ваше сезоне, не знам само колико би вам вредела да се игром случаја ово другачије завршило! Моја млађа браћа, беба и ја успели смо да се евакуишемо барком, која је случајно пролазила пучином. А иза нас су остали чланови породице, моја мајка, сестра, брат и снајка пливајући борећи се за свој живот!

Foto: Instagram / screenshot

Не постоје речи и слике које могу описати наше осећаје у тим моментима, поготово када се раздвојиш од најближих и не знаш да ли су живи. Притом таксиста који зна све шта се десило и одакле смо побегли, жени са троје деце наплаћује вожњу до „хитне“ у Херцег Новом 3,5 евра у којој нас сачека обезбеђење које нас не пушта унутра, јер су деца без папуча и мајица!

Најбитније је да сте „пуни“ закона, а за наше животе можемо само ДРАГОМ БОГУ ДА ЗАХВАЛИМО“.

Рт Весло, где су се мама и њена беба налазиле када је пожар почео да бесни, била је једна од критичних тачака на Луштици. Снимци са копна, али и са мора показују колико је ситуација била озбиљна у том делу приморја.

Пожари у Црној Гори од јутрос су под контолом, саопштиле су локалне власти.