Прочитај ми чланак

ВАТРЕНА СТИХИЈА СЕ НЕ СМИРУЈЕ: На десетине пожара и даље букти у Црној Гори

0

На десетине пожара и даље је активно широм Црне Горе, а према речима командира Службе заштите спашавања Тиват Зорана Барбића протекла ноћ била је мирнија него претходна.

У општинама Тиват и Херцег Нови ситуација је непромењена. Активни су пожари у месту Мардари, појасу Солила-Топлиш, дуж села Ђурашевићи, дуж села Забрђе ка Жањицама, на Плавим хоризотима и Дебелом брегу ка Пријевору.

Општина Подгорица – активан је пожар у Мркама. Екипе су тренутно на терену. Током ноћи је било неколико мањих интервенција и сви пожари су угашени. Највећа интервенција је била у Доњој Горици где је ватра захватила већу количину гума из оближњег ауто сервиса.

Општина Никшић – током ноћи припадници СЗС Никшић су интервенисали у Подбожуру и Мацаварама, како би спречили ширење ватре која се приближавала кућама. Пожари су и даље активни, али нису угрожене куће нити становништво.

Општина Даниловград – ноћ је за припаднике СЗС Даниловград била нешто мирнија него неколико претходних, али ће и даље наставити да прате места на којима је јуче горело: Бандићи, Шобајићи и Врела.

Општина Цетиње – активни пожари су у Ластви Чевској, Доњој Марковини и Велестову али нема угрожених објеката и лица.