Прочитај ми чланак

ДА ЛИ ЂОКОВИЋ МОЖЕ ДА СЕ ВРАТИ НА ЧЕЛО АТП ЛИСТЕ? Ево шта легендарни Хрват каже

0

Легендарни хрватски тенисер и тренер Горан Иванишевић изјавио је да верује да Новак Ђоковић може да се врати у врхунску форму коју је имао пре повреде.

Ђоковић је због повреде предао меч четвртфинала Вимблдона Томашу Бердиху, а најавио је да ће имати дужу паузу. Проблем са повредом има и најбољи тенисер света Енди Мареј.

„Уопште не видим како да се њих двојица не врате тамо где су били. Сада, колико ће бити добри и колико ће то утицати на њих, уз то долази и други и млађи, али мислим да Маре и Ноле имају још много тога да кажу у мушком тенису. Желим им што бржи повратак, да се нађу и у глави и у игри, као и да поврате уживање које су имали, па ће тенис с њима поново бити занимљивији“, рекао је Иванишевић.

У финалу Вимблдона играће Роџер Федерер и Марин Чилић.

„Тешко је прогнозирати, мислим да су шансе 50-50. Врло је интересантно финале. Марин нема шта да изгуби и може много да добије, док са друге стране Федерер има много тога да изгуби и не може превише да добије јер је већ освојио седам-осам Вимблдона, заборавио сам и број. Марин је одлично искористио жреб који му се указао – још пре жреба ставио сам њега испред Нолета и Марија, сви су ме гледали мало у чуду и нису ми веровали, али и овај пут сам био у праву. Мислим да ће бити отворено финале, не бих никако рекао да је Роџер фаворит – јесте бољи играч, али фаворит сигурно није јер Марин игра јако добро. Истина је да ће имати 15.000 људи против себе, али то некада може да буде и додатна мотивација. Ово је први велики тест за Марина, до сада је добро искористио жреб – финале је финале, видећемо како ће се носити с тиме, сигурно му неће бити свеједно и биће мало нервозан, али што се тиче тениса, шансе су подједнаке“, рекао је Иванишевић.