Прочитај ми чланак

СРПСКИ ВАТЕРПОЛИСТИ У ФИНАЛУ СВЕТСКЕ ЛИГЕ после никад веће драме у петерцима!

0

"Делфини" након велике борбе савладали Американце и бориће се са Италијанима за 11. торфеј у овом такмичењу.

Српска ватерполо репрезетација пласирала се у још једно финале Светске лиге, такмичења које је у последњих 12 година освајала чак десет пута!

Фото: Н.С.

Савићеви “делфини” су после драме, дугог резултатског заостатка, на крају и бољег извођења петераца, савладали селекцију Сједињених Америчких Држава резултатом 13:11.

У регуларном делу било је 8:8.

У финалу, за нови пехар, Србија ће играти против Италије која је раније, такође после велике неизвесности, савладала Хрватску, и она после бољег извођења петераца.

По два гола за наш тим постигли су Андрија Прлаиновић и Милан Алексић, док су се једном у листу стрелаца уписали Митровић, Пијетловић, Рашовић и Филиповић.

На петерцу, сви наши играчи били су прецизни: Филиповић, Прлаиновић, Алексић, Суботић и на крају Ћук, док је једини непрецизан у тиму који је селектирао српски тренер Дејан Удовичић био момак наше горе лист, Никола Вавић.

Уз много муке, чини се као никад пре са толико проблема, српски ватерполисти “сломили” су Американце који су водили највећи део времена.

Занимљиво, у првој деоници није било голова, али је зато све “прштало” у другој – виђено је чак шест, од чега су два постигли “делфини”, за вођство од 2:0, и онда су стали…

Уследио је период боље игре Американаца, уједно и период када нашим играчима ништа није полазило од руке: погађали су стативе, пречке, промашивали зицере, шти се и одрзаило на резултат. Амери су после 4:2, водили и 5:3, 6:4…

Србија је успела да пред последњу четвртину приђе на гол заостатка (6:5, Пијетловић), а прво вођство, после оног почетног, стекла је два и по минута пре краја голом Филиповића. Међутим, Американци, који су све време држали висок ниво игре, успели су да уведу меч у егал и изборе шутирање петераца.

Срећом, српски ватерполисти били су савршени прикликом извођења удараца са пет метара и обезбедили ново финале Светске лиге.

Петерци

1:0 – Филиповић
1:1 – Боувен
2:1 – Прлаиновић
2:2 – Ројалс
3:2 – Алексић
3:3 – Детрејн
4:3 – Суботић
4:3 – Вавић промашио
5:3 – Ћук, ПОБЕДА!