Прочитај ми чланак

ВУЧИЋ Путин у Москви не може да добије 40 одсто гласова, а ја у Београду добио 44!

0

Председник Србије Александар Вучић у првом великом интервјуу за неки штампани медиј за Недељник је говорио о мандатарки и правцу нове владе Србије, о проблемима у СНС-у, о наследнику у странци, о Косову, медијима и новинарима, о фонтани на Славији, случају Савамала и судбини Синише Малог, о опозицији, о конференцијама за новинаре, о изборима у Београду... Прочитајте шта је рекао о Саши Јанковићу

Некада сте причали да ће вас најлакше са власти оборити десница, данас ипак изгледа да ће та грађанска опција око ДС-а и Јанковића?

Beograd, 24. oktobra 2012 - Prvi potpredsednik Vlade i ministar odbrane Aleksandar Vucic govori na otvaranju medunarodne naucne konferencije "Balkanski ratovi 1912/13. nova videnja i tumacenja". FOTO TANJUG / TANJA VALIC / dmm

Они неће никада.

Зар не мислите да вам је данас највећи противник Саша Јанковић?

Он више не постоји у том смислу. Ако мислите да ће неко од њих да ме победи и обори с власти. Неће, сам ћу отићи.

Следе избори у Београду. Ту опозиција први пут има шансу да вас победи?

Како мене да победи, ја сам председник државе. Не кандидујем се на градским изборима.

На последњим изборима, ипак, најмање гласова сте освојили у Београду, 44 одсто, насупрот 55 на нивоу целе Србије? Како тумачите толику разлику?

Логично је. Бели Прелетачевић је добио 15 одсто у Београду, а у остатку Србије неких 7,7 одсто.

Али је и Саша Јанковић освојио 24 одсто?

Освојио је 23. И ја то тумачим на посебан начин, али сам веома задовољан резултатима у Београду. Није мало 44 одсто. Мислим да Путин у Москви не може да добије близу 40 одсто.