Прочитај ми чланак

МАТИЋ НАПУШТА ЧЕЛЗИ и постаје најскупљи Србин свих времена

0

Све смо ближи великом трансферу

Жозе Мурињо хоће Немању Матића, а и српски фудбалер жели у Манчестер Јунајтед! Сви предуслови за велики трансфер су ту, остаје да почну конкретни преговори и да се пређе на ствар.

Зашто би Матић напустио Челси после сјајне шампионске сезоне у којој је био један од кључних играча? Изгледа да однос са Контеом и није баш идиличан. Уосталом, Контеов однос према Дијегу Кости и гест када је СМС поруком рекао играчу да више не рачуна на њега је довољна опомена свим првотимцима како могу да прођу код Италијан без обзира на старе заслуге. А с обзиром да је Конте синоћ дговорио продужење уговора, јасно је да ће одлучивати о свему на Стамфорд Бриџу. Матићево име се уз Косту, Фабрегаса и још неке искусније играче доводило у везу са одласком овог лета…

Конте тражи појачање на позицији задњег везног, Челси је кренуо свим силама на Монаковог разарача Тјемуеа Бакајока и он ће највероватније заузети Матићево место у стартној пстави у тандему са Кантеом. Наравно, Челси ју је потребан већи фонд играча за следећу сезону с обзиром на „танку“ клупу и то да их наредне сезоне очекује играње у Лиги шампиона, па би и у случају Матићевог останка било довољно минутаже за све.

Ипак, Србин не жели да ризикује и према наводима острвских медија, жели да се придружи бивпем шефу Жозеу Мурињу на Олд Трафорду. Португалац жели играча попут Матића као појачање у везном реду. Појављивала су се још нека имена, а на крају су као опције остали Матић и Ерик Дајер из Тотенхема. Енглез је скупља варијанта и Тотенхем није спреман да га прода, док је Матићева предност то што га Мурињо добро позање и што га је довео у Челси. Посебни врло добро зна шта може да очекује од Немање Матића и спреман је да издвоји новац за довођење.

Друга опција је да Челси искористи Матића као део трансфера за Алекса Сандра из Јувентуса, али ако се Србин буде питао, та опција отпада јер хоће у Манчестер Јунајтед. Наравно, на Олд Трафорду би и зарадио више.

Мурињо и Матић су имали сјајну сарадњу у Челсију све до пред сам одлазак Португалца када је изгубио компас и почео у свима да тражи кривца. Тако је Матић у мечу против Саутемптона доживео непријатност да га Мурињо уведе па изведе из игре како би га етикетирао као једног од криваца за дебакл. Матић је касније признао да му није било свеједно због тога, али је са Мурињом остао у добрим односима о чему сведочи и садашње интересовање Манчестер Јунајтеда.

Предуслови за трансфер су ту јер све три стране су расположене за посао. Сада следи конкретнији део посал и да се пређе преговоре. Коначну цену још нико не помиње, али је готово сигурно да ће Матић поставити рекорд као најскупљи српски фудбалер свих времена и да би трансфер требало да износи око 30.000.000 евра.