ОНИ ДОЛАЗЕ: Србија да буде краљевина

123

Покрет обнове Краљевине Србије (ПОКС) је политичка сила у настајању која ће се борити за обнову уставне демократске парламентарне Краљевине Србије на челу са династијом Карађорђевић, поручено је данас са Оснивачке скупштине ПОКС.

Један од оснивача ПОКС Жика Гојковић рекао је да су скупили више од 12.000 потписа грађана за непуних десет дана и најавио да ће их сутра предати надлежнима и тиме и формално постати политичка странка. Он је рекао да је циљ да Србија једног дана постане Краљевина. Гојковић је рекао да је у њима дуго тињала нада да ће доћи овај дан и додао да су имали огромну енергију која је спутавана са разних страна, али не и заборављена.

„Она је преко ноћи експлодирала тако да смо сви постали као једно, а наша идеја постала као грудва која се почела котрљати тако да је за десет дана постала лавина која се проширила целом Србијом“, рекао је Гојковић.

Гојковић је рекао да ће покушати да отворе што је могуће већу јавну расправу када је у питању промена државног уређења.

„Покушаћемо људима да објашњавамо све оно што је 70, 80 година систематски уништавано у нашој земљи и систематски покушавано да затре сваки траг једном нечасном акту који је декретом укинуо монархију и на тај начин увео Србију у највећу несрећу у њеној историји“, рекао је Гојковић. Он је рекао да „ПОКС као политичка организација ни на који начин не жели да доведе у проблем функционисање престолонаследника и Удружења Краљевина Србија“, али очекује да се сви заједно боре за исти циљ. Један од оснивача ПОКС Мирко Чикириз рекао је да зна да на Оснивачкој скупштини ПОКС нема никога чији отац, деда или прадеда није живео, умирао и стварао за Краљевину Србију.

Он је рекао да ће тако бити и у будућности и да ће Србија бити прва посткомунистичка земља која ће вратити уставну парламентарну монархију.

„Ево данас семена из кога ће нићи будућа уставна парламентарна монархија са престолонаследником Александром Карађорђевићем на челу“, рекао је он. Како се наводи у саопштењу ПОКС у делу Оснивачке скупштине који је био затворен за јавност изабран је Организациони одбор и донета Одлука о оснивању ПОКС, за чијег заступника је изабран Гојковић.

Усвојен је Оснивачки акт, Програм и Статут странке. Организациони одбор у ком је 12 чланова, чине представници неколико најјачих општинских и градских одбора ПОКС у Србији.

Осим Жике Гојковића, који је уједно и председник Организационог одбора, његови чланови су и Мирко Чикириз, Владимир Јелић, Зоран Миленковић, Ненад Томашевић, др Горан Иванчевић, Саша Ивковић, Марко Петрашиновић, Дејан Михаљица, Владислав Живановић, Бранислав Јовановић и Драган Нинковић.

 • урбана герила

  Ма јел то она булумента што је пре неки дан напустила ону слину Драшковића? Ха ха ха ха! Типичан пример како Срби скоче да се гложе око било које глупости, а уопште не гледају КО то предлаже и одакле долази. Довољно да се назива нечим а да ли иза тога стоји, нема везе! Па тако пљују људи и на своју веру, свој народ, на све што вреди и чега би могли да се ухвате, само зато што им је важније како се неко представља, а не шта је стварно!

 • Aljeka

  Шта је багро, ни овај вам не ваља???? Па шта ви хоћете??? Не ваљам ја, не ваља он .. а обијица смо из истог племена. Вама је бре суђено да вам владамо ми Аљбанци.

  • Византинац

   Овом цигојнеру немоћном ђолету само ти и требаш. Па да играте ваздан „турнире“. Надам се да бар ти знаш шта је то турнир. Научи циганина, заслужио је да зна то, да се не брука овде. Цигани попут њега су ти једни од нејвернијих гласача.

  • Маринко

   Није од немоћни ђоле већ самозвани млад бабун Џо (то му је био претходни аватар саобразан карактеру). Та содомистичка патолошка лажовчина се дичила тиме да је својим прилајавањем и простаклуком отерала пристојан народ са овог портала.
   Него, шта мислиш, колико ли ће ова идеја монархије да се прими међу обичним светом?

  • Византинац

   Ма и тог бабуна је увредио мећући му слику на аватар. Бабуни знају шта им ваља чинити, овај цигојнер не. Погледај у коментарима овде буразеру, погледај колико се та циганштура обрукала када је млатила о турнирима. А што је најпогубније за његову психу уверен је да је у праву. А јадник ПОЈМА НЕМА. И наравно, након мог рибања је куучка циганска опет ОПЕТ побегла. А сам се трти верујеш ли, сам се трти данима скакуће за мном овде па када му најзад одговорим он бежи, а најпре се прописно избрука.

   Што се тиче краљевине, знаш шта бураз, народ је киван и бесан на све па и на краљевину. Не интересује га уопште. Ја са ким год да сам разговарао о томе не интересује их. А и с правом донекле јер када погледаш на који начин се понаша данашњи тзв „Престолонаследник“ онда није чудо да народ презире све то. Боли уво „Престолонаследника“ док му Србија пропада, ама пет пара не даје. А не зна нити жели да се потруди ни српски да научи. Али, генерално гледано краљевина, али са краљем који ће бити достојан српске круне, била би боља опција. Али сада тог краља достојног српске круне немамо.

  • Маринко

   То се и ја плашим, у народу ће врло лако да прођу пароле типа:
   јадна кућа без домаћина,
   без краља не ваља,
   само смо под Карађорђевићима имали државу итд…
   Кад загаламе сви медији и назови интелектуалци, народ ће да прихвати све што му се сервира, само да се ратосиља ове беде. Матеја Бећковић, Емир Кустурица, ови екуменисти из цркве, сви ће они подржати Карађорђевиће када буде требало.
   Изненадио би се колико тролова на овом порталу је задужено да обликују јавно мњење у ту сврху.
   Ово су у неку руку и добре вести јер је један наш светитељ (нисам сигуран да ли је Монах Гаврило или отац Тадеј) пророковао да ће пре устоличења Православног цара масонерија покушати да постави својега али неће успети.
   Ови скорашњи напори у том правцу сведоче да је време близу…
   Жив ми био пријатељу, лаку ноћ!

  • Византинац

   Управо то брате. Апсолутно се слажем са свим овим што си сада написао. Имао бих још нешто да додам у вези ове теме али сада је касно, можда си већ и заспао, па другом приликом.

   Да си ми жив и здрав на многаја љета пријатељу! Лаку ноћ и теби!

  • моћни Ђоле Јанговић

   Ма де бре МаВе гуслаВе да отерам пристојне шешељевце, па нема пристојнијег народа од поклоника рвацког војводе од рђаве кашике. Па то цео свет зна, гледали људи на преносима из Хага…
   А и солидарни сте као и остала вадикалска ботовија из ове друге струје на власти. Кад један падне у ватру и крене да прска као прскалица, сви се окупите као прави чопор! :)))
   Тако треба, то је партијска дисциплина, једноумље и срБска слога!
   Само још да нам покажете страначки програм, основна знања из науке, филозофије и политике уместо тих ваших поетских узлета, и оралних талената које развијате на радним местима ниског степена стручности и ангажмана … на паркинзима и у портирницама..:)))

  • Византинац

   Не лапрдај глупости циганштуро гарава него лепо објасни колики то требаш бити ЈАДНИК па да ти „класић“ буде транџа са минџом међу ногама која брије браду и бркове? То ти овде људима објасни јадни несрећниче! Не пиши километре глупости које нико не чита.

 • perungromovnik

  лелеееее…опет нам британци кувају чорбу са овим својим удареним копилетом које је и сам краљ Петар други прогласио копилетом јер га је краљица варала са баштованом…напред Срби, у нове поразе до нестанка! да је квази принц Србин и патриота ОДАВНО би Космет био у саставу Србије, а и не знам како он претендује на престо СРБИЈЕ кад му је отац био краљ џугославије? ајде нека му неко објасни да је џугославија ИСПАРИЛА! у ствари, свим овима који хоће њега на престолу су ретардирани јер су изгледа пропустили тај део нестанка џугославије…све болесник до болесника!