Прочитај ми чланак

КАО НАЦИСТИ: Исламска држава врши УЖАСНЕ ЕКСПЕРИМЕНТЕ на људима

0

Исламска држава (ИС) тестира отровне хемикалије на својим затвореницима како би створила нова хемијска оружја, показују подаци ирачке војске.

ИД жели да дође до хемијског оружја које је лако направити и за које су лако доступни састојци, које би користила у Сирији, Ираку али и у терористичким нападима на Западу, пише „РТ“.

Ирачки војници су пронашли папире са детаљима о експериментисању са талијум-сулфатом и „састојцима из никотина“, који су били сакривени у згради Универзитета у Мосулу, граду који је од 2014. године био под контролом екстремиста.

Британске и америчке снаге су потврдиле да су нађени папири припадали ИС.

У једном описаном експерименту, исламисти су постепено тровали талијум-сулфатом једног заробљеника – мушкарца тешког око 100 килограма. Њему су данима у храни давали отров након чега је патио од мучнина, грознице и отицања унутрашњих органа, што је довело до болне смрти.

Талијум-сулфат, безбојна и безукусна супстанца је познати отров.

Припадници ИС који су радили на експериментима описали су га као савршени смртоносни отров, чији се састојци лако могу наћи у природи и у пестицидима у земљама као што су САД.

У другом експерименту су један састојак из никотина, који се такође може лако наћи, мазали жртви на кожу, због чега је она пала у несвест. Другом заробљенику су убризгали у крв тај састојак, након чега је он умро у року од два сата.

– Ово је ужасно подсећање на нацисте који су тестирали нервне агенсе на живим људима. У току Другог светског рата, нацисти су спровели хиљаде смртоносних експеримената са иперитом на заробљеницима у концентрационом логору Сахсенхаузен, близу Берлина – рекао је Хамиш де Бретон Гордон, британски стручњак за хемијско оружје за „Тхе Тимес“.

Претпоставља се да се већина експеримената спроводила на Универзитету у Мосулу.