Прочитај ми чланак

Зна се ко је најјачи, Јуве рутински до 33. титуле!

0

Стара дама убедљива против Кротонеа, који ће спасоносне бодове морати да потражи у последњем колу – 3:0

Рома и Наполи нису имали чему да се надају, неизвесност у Торину је трајала свега 13 минута – толико је Јувентусу требало времена да сломи отпор Кротонеа, поведе преко таличног Марија Манџукића и отвори пут до шесте узастопне титуле – укупно 33. у својој историји. Руке на шампионски трофеј је убрзо ставио Пауло Дибала, фантастичним поготком из слободног ударца који је већ у 39. минуту означио почетак славља на Јувентус стадиону – 3:0 (2:0).

Кротоне је у Торино дошао као давељеник у борби за опстанак, али и тим који седам узастопних утакмица у Серији А није дожвео пораз. Ипак, сила са друге стране је била прејака, па ће екипа Давидеа Николе у последњем колу против Лација морати да тражи спасоносне бодове. У прилог јој је данас ишао и пораз Емполија од Аталанте (0:1), па је задржала бод заостатка за првим тимом изнад црте у опасној зони.

Многи су причали да га то не занима, али Милан је данас победом над Болоњом (3:0) коло пре краја обезбедио пласман у квалификације за Лигу Евопе, па ће знатно раније него што је планирано започети припреме за наредну сезону. Росонери су отпор екипе Роберта Донадонија сломили за четири минута средином другог полувремена, када су мрежу Антонија Мирантеа тресли Деулофеу и Хонда.

Опстанак у Серији А обезбедила је Ђенова, која је на свом терену савладала Торино и побегла Кротонеу на недостижних пет бодова (2:1). Погодак за Бикове постигао је Адем Љајић и то из слободног ударац у завршници утакмице.

Киша голова виђена је у Ређо Емилији, где је растерећени Сасуоло згромио Каљари са убедљивх 6:2, док је превелика нервоза виђена на Фриулију на утакмици између Удинезеа и Самподорије, па су показана чак три црвена картона, а утакмица окончана резултатом 1:1