СТАМАТОВИЋ: Златиборци бране целу Србију, а не само Златибор и Чајетину!

5

Изјава Милана Стаматовића, председника општине Чајетина поводом данашњег протеста Златибораца у Београду.

Нисмо дошли да би „рушили Београд“. Златиборци су градили Београд и Нови Београд и сада су спремни да граде и код куће, али нам се то не дозвољава јер је ненародна Влада решила да поклони државну имовину мистериозним тајкунима и страначким пријатељима – изјавио је Милан Стаматовић, председник општине Чајетина на данашњем протесту Златибораца испред зграде Министарства грађевинарства, приликом предаје комплетне документације, по ко зна који пут, за изградњу гондоле на Златибору и појаснио да Општина Чајетина даје рок надлежном министарству од седам дана да изда дозволу и најавио да „више неће бити чекања“.

Стаматовић је истакао да су због саучесништва у овом „правном терору“ над „слободном територијом Златибора“, Чајетинци приморани да предају захтеве за смену министарки Зоране Михајловић и Неле Кубуровић, јер су Министарство грађевинарства и Министарство правде већ дуго опструирале добијање дозволе, тражећи формалне изговоре да не издају дозволу за изградњу гондоле.

Златиборци „не бију битку за очување Златибора и Чајетине“ већ за решавање истих проблема у целој Србији, због тога су одлучни да стану на чело покрета за борбу  против одлуке о продаји земље странцима која по Споразуму о стабилности и придруживању ступа на снагу од 1. септембра ове године – закључио је Милан Стаматовић

Народни посланик и председник Српског покрета ‘’Двери’’ Бошко Обрадовић је својим прусуством подржао Златиборце и притом нагласио „да је неоправдано што државна администрација блокира изградњу гондоле, поготово што је општина Чајетина цео пројекат финансирала из сопствених средстава“.

Обрадовић: Данас не бранимо само Златибор већ целу Србију

Не бранимо ми данас само Златибор, већ сва природна и привредна богатства Србије који морају остати у нашим рукама и бити стављене у функцију домаћег интереса и домаћег економског развоја –  рекао је председник Двери, Бошко Обрадовић, пружајући данас своју подршку народу са Златибора и председнику општине Чајетина, Милану Стаматовићу, који је дошао у Београд због опструкције радова на изградњи гондоле на Златибору од стране Министарства грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре.

„Као народни посланик Српског покрета Двери овде сам да вас јавно подржим  у овом вашем више него оправданом бунту против државне администрације која онемогућава и блокира и спречава завршетак пројекта изградње гондоле на Златибору“ – рекао је Обрадовић.

Он је додао да има више проблема због којих  се народ данас овде окупио и које мора  истерати на чистац.

„Први проблем је тај, када власт нешто гради онда је то права ствар и онда може да се гради и онда може лекс-специјалис у Народној скупштини за „Београд на води“, а када гради једна општина у Србији која је опозициона, онда не може да се добије грађевинска дозвола и све се чини да се заустави овако један велики грађевински пројекат.

Други проблем је, пошто управо долазим са заседања Народне скупштине РС, где се разматрају нови зајмови које треба да узмемо од Немачке развојне банке, да бисмо улагали у нове инфраструктурне радове, а са друге стране имамо случај да општина Чајетина из својих средстава улаже у овај пројекат, а тај се пројекат онемогућава и спречава.

И најважнија ствар о којој непрестано говори председник општине Чајетина, господин Милан Стаматовић, а то је, шта је судбина државне имовине? Хоће ли преостала државна имовина и преостала природна и привредна богатства Србије од септембра бити распродата, приватизована и пребачена у руке тајкуна и странаца?“ – истакао је Бошко Обрадовић.

Фото: Србин.инфо

Обрадовић је још рекао да је ово после много времена долазак народа пред институције државе Србије да их подсети да је и Златибор Србија и да има живота мимо Београда и да постоји унутрашњост Србије која је заборављена.

„Дакле, за кога ради наша власт, за сопствене грађане или за тајкуне и стране банке?

Не бранимо ми данас само Златибор, већ сва природна и привредна богатства Србије који морају остати у нашим рукама и бити стављене у функцију домаћег интереса и домаћег економског развоја.

Хвала вам на поруци коју сте данас послали целој Србији, а то је, да нема предаје, нема повлачења и да за слободу и правду морамо сами да се изборимо“ – закључио је председник Двери.

 • Dragan

  Колико је било учесника на протестима? Стаматовић и Бошко су најбољи. Зашто им се не придруже и други опозиционари?

  • Frojd

   …za mesnu zajednicu…

  • Драган Пешић

   Шибе дегенерику!

  • Frojd

   ….ja znam da ti je tesko…zence je majstorica….

 • grebak grebić

  Само храбро Златиборци! Нека неко покаже да има петљу пред Србождером!