Прочитај ми чланак

ШТА ЈЕ СЛЕДЕЋЕ у “случају Харадинај”?

0

Сва је прилика да се будући председник Вучић оном представом поводом ослобађања Харадинаја, када је глумио бес и изненађење, гадно прерачунао. Боље би му било да је ћутао. Јер, Харадинај је превише озбиљна тема за јефитине представе, планиране да трају дан-два. Превише јака тврђава да би се на њу јуришало недораслим слинавцима, корумпираним превртљивцима и преумљеним левичарима.

Да погледамо последице.

Још док је Вучићева таблоидно-медијска машинерија вртела његову тираду изненађења поводом „случаја Харадинај“, појавила се информација да је тог злочинца пред француским правосуђем бранила управо жена његовог саветника Тонија Блера. Непријатно за његово изненађење, зар не?

Амбасадора из Париза, кога је наводно протестно повукао на консултације, Вучић је вратио после само пар дана, а да француска дипломатија ни једном речју није коментарисала демарш и одлуку Србије.
Завртело се и непријатно, али логично, питање – која је разлика између Тачија и Харадинаја, па је први партнер за преговоре а други злочинац кога никако да се дочепамо, на које није понуђен никакав одговор. А шта би се и одговорило?!

Даље, у договору са Харадинајем Тачи је иницирао обарање Мустафине „владе“ и понудио Харадинају место будућег премијера, а за то су гласали Вучић-Вулинови Срби у тзв. „Косовском парламенту“. А ако постане премијер Харадинај ће бити и преговарач у наставку анти-српског циркуса под називом „Бриселски процес“! И шта тада?

Но, и то није све. Преко медија које, углавном, контролише Запад јавност Србије сазнаје да браћа Харадинај по Србији праве озбиљан грађевински бизнис, а могуће нашу територију користе и за шверц оружја.(1) Сконцентрисани су углавном на Војводину, али и Београд. Према писању више листова клан Харадинај је у Србији, наравно преко предузимача Срба, до сада изградио 25 зграда, чија је вредност више милиона евра, од чега 11 у Новом Саду, 8 у Старој и Новој Пазови, и 6 у Београду. А има још купљених локација.

Аналитичар Саша Боројевић о томе каже: „Све радове изводи једна грађевинска фирма из Новог Сада, чији је власник Србин. Заправо, цео посао води један од водећих предузимача из Новог Сада, који све то оперативно ради са Даутом Харадинајем, братом бившег вође злочиначке ОВK, Ђуком Николајем Дукађинијем и Љуљзимом Беришаом, осумњиченима за шверц оружја преко Србије”.(3)

Вероватно зато, онај Даут Харадинај, који је тако отворено претио погромом косметских Срба уколико му брата Рамуша испоруче Србији (а онда је Вулин претио њему), повремено се виђа по Новом Саду и дању, а богами и по ноћним клубовима. Са Србима, а богами и Српкињама! Тек да Вулин зна где да га потражи, ако му затреба!

Да ли је Вучић знао све ово када је кренуо у ону циркусијаду пренемагања око „Случаја Харадинај“?

Био је дужан да зна. Премијер је, изабрани председник, координатор безбедносних служби, вођа партије која потпуно контролише Нови Сад, а и остале Харадинајеве грађевинске локације. А и зато што стално истиче како у корумпираној Србији једино он није корумпиран!

Да, боље би му било да је ћутао. А што је најгоре „Случај Харадинај“ иде и даље. Шта ли ћемо сазнати следеће?

(1) www.blic.rs/vesti/politika/ekskluzivni-serijal-pare-od-oruzja-haradinaj-ulaze-u-zgrade-po-srbiji/jt5h264

(2) www.alo.rs/haradinaj-prodao-srbima-220-stanova/107648

(3) www.vaseljenska.com/vesti/dok-stamatovicu-brane-da-gradi-projekte-od-nacionalnog-znacaja-vucic-braci-haradinaj-deli-dozvole-za-gradnju-po-beogradu/