Прочитај ми чланак

ИЗГЛАСАНО ПОВЕРЕЊЕ ВОЈИСЛАВУ ШЕШЕЉУ на седници Централне отаџбинске управе!

0

Жестока расправа чланова централне отаџбинске управе Српске радикалне странке, у недељу на седници. Против лидера СРС гласала само два члана. Многи незадовољни изборним резултатима.

Чланство највећег управљачког органа СРС сукобило се око Радетиног рада у протеклом периоду. Део је сматрао да она из моралних разлога, након лошег Шешељевог резултата на председничким изборима, мора да поднесе оставку на функцију председника Извршног одбора. Како смо сазнали, најжешћи критичар био је посланик и генерал у пензији Божидар Делић. Он је тражио да се „нешто или неко“ под хитно мења у странци. Кад га је Шешељ упитао на кога мисли, Делић је рекао: „На Радету“.

Радетину одговорност тражили су и посланици Весна Николић Вукајловић из Краљева и Здравко Топаловић, председник Општинског одбора Чукарица.

Свађу је распламсао Момчило Мандић, радикалски првак из Бијељине, који је стао на Радетину страну. Тад су се баш размахали „ударци“, па је Мандић испрозиван и зато што је био сведок Тужилаштва у Хагу, а Делић је с друге стране назван прелетачем јер је са Николићем и Вучићем 2008. отишао у СНС, па се три године касније вратио. Свађу на ивици инцидента прекинуо је Шешељ.

– Ако верујете мени, онда морате да верујете и мојим најближим сарадницима – пресекао је он и ставио на гласање да ли чланство ЦОУ и даље жели да га види на месту председника.

Организовано је гласање, Шешељ је изашао из сале, а ЦОУ је убедљиво стао иза њега.

Иначе, како сазнајемо, међу чланством и појединим функционерима СРС влада велико незадовољство. Они траже да се промени приступ према грађанима како не би доживели фијаско на предстојећим београдским изборима. Тражи се да се партија окрене конкретним пројектима којима ће придобити наклоност гласача јер инсистирање на крилатици „не ЕУ и НАТО“ и приближавање Русији не интересују народ.

НЕПОЗВАНИ

На седницу Централне отаџбинске управе, како смо сазнали, нису позвани сви чланови. Позив није послат онима који су се још раније сукобили са Радетом и критиковали њену кадровску политику. Овај орган иначе има 101 члана.