Прочитај ми чланак

ЖЕЉКО ПРОДАНОВИЋ: Зауставити гашење сеоских домаћинстава!

0

Саопштење за медије изборне листе ГГ "За здраву Србију - Милан Стаматовић - Косјерић" - ЗА ДОМАЋИНСКИ КОСЈЕРИЋ!, која 23. априла учествује на локалним изборима у Косјерићу.

Изборна листа Групе грађана „За Здраву Србију – Милан Стаматовић – Косјерић“ је уверена да се једино увођењем додатних подстицајних средстава, првенствено у области пољопривреде и туризма, могу охрабрити и стимулисати млади овог краја да остану на огњиштима својих предака. Поражавајући је податак да је на територији општине Косјерић годинама уназад негативни природни прираштај, пошто се у току године роди само око 80 беба, а премине чак 200 становника Косјерића и његових села – упозорава Жељко Продановић, први на изборној листи ГГ „За Здраву Србију – Милан Стаматовић – Косјерић“.

Продановић истиче и да је, на територији косјерићких месних заједница, више од 400 напуштених породичних газдинстава, што је алармантан податак с обзиром да сеоска домаћинства чине 69 одсто укупног броја домаћинстава Косјерића. Главни разлог за напуштање имања био је недостатак тржишта за пласман пољопривредних производа због чега морамо да се угледамо на општину Чајетина која је, захваљујући оснивању Канцеларије за сарадњу са Русијом, успела да, пронађе ново тржиште за своје произвођаче и да у једној години, повећа извоз у Русију за 300 одсто у односу на претходну“ – закључио је Продановић.

ПРАТИТЕ СРБИН.ИНФО И НА ВАЈБЕРУ!
КЛИКНИ ОВДЕ!