Прочитај ми чланак

Завршен „Протест против диктатуре“, позив за ново окупљање

0

"Протести против диктатуре" нису прекинути ни на Ускрс. Неколико десетина грађана окупило се у 18 сати код Дома Народне Скупштине у Београду, да би сат времена касније блокирали саобраћај на Тргу Николе Пашића и кренули у протестну шетњу. Грађани су позвани да се и у понедељак окупе на истом месту.

Осим што је 14. протест трајао сат времена и био до сада најмање посећен и маршрута којом су се демонстранти кретали била је другачија. Они су прошетали до Трга Републике, Студентског трга, Калемегдана, да би се Кнез Михајловом улицом вратили до Теразија и натраг до Народне скупштине.

На протесту је било неколико транспарената против актуелног режима, попут „Против терора власти“ и „Васкрсни Србијо“, а најупорнији грађани имали су објашњење зашто их је упадљиво мање него претходних дана и најавили масовнија окупљања од уторка.

Они су истакли да је много људи остало код куће због Ускрса, али и да су информације о отказивању протеста током ускршњих празника утицале да се окупе у мањем броју. Напомињу да неће одустати од својих захтева, а то су смена политичке елите на челу са изабраним председником Александром Вучићем, смена чланова РИК-а и РЕМ-а, оставке одговорних уредника РТВ-а и РТС-а, али и једнак приступ медијима свим кандидатима и пратијама, департизација, децентрализација и бољи стандардан свих грађана.

Тврде да, иако их је вечерас било мање, неће одустати од протеста и најављују масовнија окупљања већ од уторка после празника. На питања о евентуалној радикализацији протеста негирају блокаду факултета и саобраћајница, осим главних улица док буду трајале протестне шетње.