Прочитај ми чланак

ПАО И ПОСЛЕДЊИ БАСТИОН: Тигрови ослободили исток Алепа, већ у транспорту за …

0

Терористи исламске државе избачени су из последњег већег упоришта на истоку покрајине Алепо - Деир Хафера.

Сиријска арапска армија повратила је, после четири године, контролу над градом од страттешког значаја на истоку покрајине Алепо – Деир Хафером.

Немајући одговор на тактику Сиријске армије, која је јутрос у потпуности опколила терористе у Деир Хаферу, припадници Исламске државе (ИД) који су се налазили у овом граду искористили су током ноћи једини преостали коридор и повукли се према покрајини Рака.

Припадници Сиријске армије још увек нису ушли у сам град, пошто је цело подручје претворено у велико минско поље, па ће улазак у град предводити, вероватно током сутрашњег дана, јединице за разминиравање.

Погледајте репортажу АННА њуза из овог неуобичајеног завршетка битке за град Деир Хафер и улазак у новоослобођене територије:

Преостале јединице Сиријске армије које се налазе на истоку покрајине, наставиле су чишћење преосталох територија. Ослобођено је још два сеоска насеља у близини Деир Хафера.

Чувене Тигрове снаге САА, које су предводиле операцију ослобађања источних подручја покрајине Алепо, већ су у транспорту за ново највеће жариште у Сирији – север покрајине Хама, где се џихадисти Хајат Тахрир ал Шама (ХТШ) налазе у офанзиви и задају велике потешкоће сиријским снагама.