Прочитај ми чланак

РАДОЊИЋ: Џаба рекорд, ако не освојимо АБА

0

Тренер Црвене звезде Дејан Радоњић рекао је да остварени резултати у АБА неће имати никакав значај, ако његова екипа не освоји трофеј у том такмичењу.

Звезда је победила Будућност са 82:66 у утакмици последњег кола Јадранске лиге, што је тиму Дејана Радоњића био 25. тријумф.

„Остаће записано да смо поставили рекорд по броју победа, али мени то ништа не значи док не освојимо Јадранску лигу. Надам се да нећемо имати много проблема с повредама и изостанцима сада када је најбитније“, рекао је Радоњић.

Црвено-бели су тако поставили рекорд у регионалном такмичењу по броју победа у регуларном току сезоне, уз само један пораз.

„Очекивано тежак меч. Играли смо против квалитетне и искусне Будућности. Свесни смо били да ће доћи мотивисани због важности меча. Било је тешко и због свих околности које нас већ дуже оптерећују, па смо били приморани да се прилагодјавамо неким ситуацијама. То посебно није добро за овај период у коме се налазимо. Играче из повреда враћамо у ритам и враћамо се на ниво уиграности уз мењање позиција играчима… То је доста комплексно“, казао је Радоњић.

Он је рекао да није био задовољан игром свог тима у првом полувремену, иако је постигла 50 поена.

„Будућност је посебно добро играла у првом полувремену, а ја нисам задовољан игром мог тима у том делу меча. Након тога смо се добро исцрпели и успели да исконтролишемо квалитет победника и тако дођемо до победе“, рекао је Радоњић.

Звезда ће у полуфиналу Јадранске лиге играти управо против Будућности, која је такмичење завршила на четвртом месту.

„Треба рећи да нам је ово 54. меч до сада и за разлику од осталих абалигаша (Јадранске лиге), у далеко већем броју утакмица смо. То су огромна оптерећења и само се надам да ћемо успети да изнесемо све. Спремамо се прво за Армани (у Евролиги), па онда Будућност“, рекао је Радоњић.

Тренер Звезде је казао да навијачи идуће недеље „имају обавезу“ да дођу у дворану „Александар Николић“.

„Хвала навијачима, али имају обавезу у недељу да дођу и напуне ‘Пионир’ због важности меча, ако хоће да гледају Евролигу опет“, рекао је Радоњић.

Он је подсетио да је пред Звездом тежак период јер ће у 13 дана одиграти пет „веома битних и важних мечева“, како у Јадранској, тако и Евролиги.

„Што се тиче распореда, није добро, јер сада опет иде циклус утакмица на три дана. Много ће бити тешко. Морамо сви заједно да се стиснемо као један и да издржимо све ово у наредних месец дана. Једино смо у Европи који морамо да издржимо све то. Имали смо оптерећења и прошлих сезона, али је ово први пут овако“, казао је тренер црвено-белих.

Тренер Будућности Илија Зурос честитао је Звезди на победи и рекао да ће се његова екипа максимално борити у полуфиналу.

„Честитке Звезди, играли су много боље и заслужили су победу. Честитке Радоњићу и стручном штабу на свему што раде ове сезоне у свим такмичењима. За мој тим нећу рећи ништа, јер све што сам имао, рекао сам у свлачионици“, казао је Зурос.

„Морамо ићи утакмицу по утакмицу. Морамо да играмо боље него вечерас, поготово што ово у другом полувремени није била кошарка. Они су фаворити за освајање Јадранске лиге, јер раде добар посао свих ових година, играју најбољу кошарку, али ми ћемо дати наших 100 одсто у свакој утакмици“, додао је тренер Подгоричана.