Прочитај ми чланак

ХАОС У САД: Противници Трампа ломе све пред собом (ФОТО)

0

Протести у Вашингтону, недалеко од места инаугурације новог председника САД Доналда Трампа, постали су насилни. Полиција је бацила сузавац да отера демонстранте

Screenshot

Screenshot

За време насилних демонстрација двоје је повређено. Полиција је саопштила да је ухапшено око 95 особа.

Више од 1.000 демонстраната налази се и даље на улицама у центру Вашингтона и сукобљава се са полицијом. Неки демонстрати бацају цигле, комаде бетона и друге предмете на полицајце.

Више стотина демонстраната маскираних и обучених у црно изазвали су инциденте у центру Вашингтона, бацали су камење и ломили стакла на излозима док је инаугурација новог председника трајала.

Непосредно пре полагања заклетве новог америчког председника, око 500 демонстраната протестовало је у центру Вашингтона, разбијајући „симболе капитализма“ у Америци.

Међу метама демонстраната су прозори банака, ресторани брзе хране „Мекдоналдс“ и кафеи „Старбакс“.

Због насилних демонстраната полиција је затворила једну улицу кроз коју се долази до места одакле се пратила церемонија за полагање заклетве је затворен.

Новинар руске телевизије „Раша тудеј“ у Америци Александар Рубинштајн ухапшен је током извештавања о протестима који се у Вашингтону одржавају против Трампа. Више о томе у посебној вести.

Подсетимо, жестоки протести у САД одржани су и због инаугурације Џорџа Буша 2001. године. У текстовима ЦНН наводи да је тада горела покоја застава САД, да је повређено неколико полицајаца и да је председничку лимузину чак погодило јаје.

Новоизабрани председник САД Доналд Трамп положио је заклетву и тиме званично преузео функцију председника.