Прочитај ми чланак

БАШ ГА БРИГА: Ученик који је лупио шамар наставници уписао нову школу

0

Ученик В. П. (16) који је претходне недеље лупио шамар професорки, по "хитном поступку" се уписао у Машинску школу "Космај" у Сопоту.

7

Фото: В. П. / Facebook – В.П. (лево) са другом

Ученик В. П. (16) који је претходне недеље лупио шамар професорки, по „хитном поступку“ се уписао у Машинску школу „Космај“ у Сопоту.

У овој образовној установи кажу да су дали све од себе да изађу у сусрет малолетном изгреднику, али и “да га се не плаше”.

– Ми смо најближа школа, шта смо могли? Зар да кажемо детету „не“? – каже директор школе Живорад Окетић.

8

Фото: Facebook / РАС Србија – Машинска школа „Космај“ у Сопоту

Према његовом виђењу – „такав им је пос’о“.

– Срећемо се ми и са тежим случајевима. Овакве школе не уписују нека много фина деца – додао је Окетић.

Jош веће изненађење је што је одлука да се шеснаестогодишњак пребаци у Сопот прошла кроз читав процес за само пар дана. И да се скоро нико њој није противио.

– Прво смо имали састанак тима за спречавање насиља, па разговор са родитељима, педагогом, па поново са тимом. Према нашим првим сазнањима, дете ће да се промени – образложио је Окетић.

Колеге наставници, међутим, шокирани су због скоро никаквих казна које добијају ученици приликом насиља према професорима.

– Док цела Србија бруји о овом инциденту и незаштићености просветних радника, колеге из Сопота показале су скандалозну несолидарност – прича у неверици преседник Форума средњих стручних школа Милорад Антић.

Он се пита какву поруку шаље МШ „Космај“.

– Да ли то значи да тај млади човек треба да удари што више наставника. Браво што си га ударио, бићеш награђен? – пита Антић.

0

Фото: Приватна архива – Милорад Антић из Форума средњих стручних школа

Он објашњава да школе не би требало да излазе у сусрет ученицима после оваквих инцидената.

– Једно је када примите ученика због промене места становања, а друго образложење, због напада на професора сигурно да треба да наиђе на затворена врата. Директору је школа празна, па би на овај начин да попуни учионице. Све сам могао да очекујем, али овакав скандал је невероватан, не знам где се ми то налазимо – истиче он.