Прочитај ми чланак

У НЕКОЛИКО СЕКУНДИ: Ево како су терористи пробили фронт код Палмире (МАПА)

0

Терористичке снаге ИД-а покренуле су јуче под окриљем магле велику офанзиву на Палмиру, и делимично блокирале сиријске снаге које су тамо стациониране.

h

Фото: Јутјуб

Терористичке снаге ИД-а покренуле су јуче под окриљем магле велику офанзиву на Палмиру, и делимично блокирале сиријске снаге које су тамо стациониране.

Том приликом је погинуло најмање 29 сиријских војника, док је сиријска војска притом изгубила и три тенка. Офанзива терориста на Палмиру траје већ други дан, али је у последњим сатима напредовање непријатеља успорено захваљујући херојском отпору сиријских трупа на земљи, и подршком руског и сиријског ваздухопловства из ваздуха.

Сиријској војсци су почела да пристижу значајна појачања, а медији извештавају о томе да „небо над Палмиром гори“ од руских авиона и хеликоптера. Упркос жестоком отпору, Палмира је у озбиљној опасности од поновног пада у терористичке руке. Ево како ситуација на терену тренутно изгледа:

 

Исламска држава покушава да се врати у Палмиру

Сиријска војска саопштила је данас да је послала појачање у Палмиру, где су борци Исламске државе успели да допру до обода града током најжешћих борби од када су исламисти изгубили контролу над овим историјским градом почетком године.

„Исламска држава је заузела подручја која се налазе северозападно и југоисточно од Палмире, а борбе су данас настављене”, саопштила је сиријска војска, преноси Ројтерс.

Агенција наводи да је командант побуњеничке групе Џаиш ел Муџахедин из околине Алепа изјавио је да је напад Исламске државе натерао сиријску владу да преусмери трупе из Алепа, где су њене снаге са савезницима на прагу победе у борби против побуњеника, преноси Танјуг.