Прочитај ми чланак

ГРБИЋ ЉУТ КAО РИС: Завршио сам са српском одбојком!

0

Зоран Гајић, који је изабран за председника Одбојкашког савеза Србије позвао је Владимира Грбића да у понедељак у Савезу заједно попију прву јутарњу кафу.

Фото: informer.rs

Фото: informer.rs

Грбић, који је претходних осам година био потпредседник ОСС, тај позив је назвао лицемерним.

Ја сам човек одбојке и држаћу се тога. Неко ко је са активним уговором у Aзербејџану не може виртуелно да води савез из иностранства, не постоји ниједна федерација која то може.

– Синоћ сам раговарао са Гајићем и јасно му рекао став. Врло је лицемерно да ме неко зове на кафу када зна мој став – рекао је Грбић.

Према његовим речима, оно што се дешавало последњих 25 дана „најмање је била одбојка“ и притисци који су вршени нису из тог света. Такође, смета му то што је Гајић актуелни тренер екипе Рабита Баку у Aзербејџану.

– Ја сам човек одбојке и држаћу се тога. Неко ко је са активним уговором у Aзербејџану не може виртуелно да води савез из иностранства, не постоји ниједна федерација која то може. Свој став сам рекао јасно. Ово што се десило сматрам декредибилитетом свега што сам урадио до сада у одбојци, онога што сам показао, а вама никоме ништа не замерам. Водите се одбојком, ја сам завршио са српском одбојком. Излазим! – казао је Грбић.

Скупштини је присуствовало 48 од 50 делегата. На седници је покренута расправа везана за избор новог делегата Скупштине, који ће заменити Голијанина.  

Поједини су тврдили да би се тиме, на предлог Одбојкашког савеза Београда, прекршио Статут јер Голијанин није формално разрешен са места делегата, већ само са места првог човека ОСС-а. Потом се гласало за разрешење Голијанина, који није био присутан на седници, а предлог за његову смену са места делегата није усвојен.