Прочитај ми чланак

РАЗЈАРЕНИ ОТАЦ упао у школу и претио ђацима

0

Родитељ ђака у Врању упао у школу и претио ђацима.

h

Школа у коју је бануо отац, Фото: Веселин Пешић

Ученици Основне школе “Бранко Радичевић” у Врању узнемирени су због инцидента који се догодио 21.октобра поподне, када је родитељ С.К. због неслагања и нетрпељивости његовог сина са неким вршњацима у осмом разреду претио ученицима.

Средовечни родитељ бахато је бануо у школу и вербалним деликтом припретио ученицима осмог један одељења “да више не дирају и узнемиравају његовог сина”.

Одмах после инцидента школска управа позвала је полицију, па је патрола убрзо стигла у такозвану шесту школу у насељу Огледна станица у Врању.

Портпарол Полицијске управе у Врању Драган Стаменковић потврдио је да су ђаци школе били сведоци немилог случаја, бахатог и насилничког понашања побеснелог средовечног мушкарца.

– Немио случај пријављен је Полицијској управи. Када буде утврђено чињенично стање, припадници МУП-а процесуираће случај и предузети одговарајуће законске радње, о чему ће бити обавештена јавност – рекао је Драган Стаменковић.

Према незваничним сазнањима, већина матураната из одељења није у добрим односима са дечаком. Наводно омраженог дечака многи ученици не трпе због насилничког понашања и недисциплине и видно га избегавају.

Дечак насилног родитеља наводно је раније претио појединим ђацима у школи, нарочито вршњацима у одељењу. Полиција је једном приликом била принуђена да интервенише, јер је малолетни насилник претио ученику С.Т. Испоставило се да је ђак дете просветног радника из Врања.

– Нисам присуствовао инциденту, али су ми колеге све испричале. Осуђујем родитеља што је некултурно и силеџијски уплашио и узнемирио ученике. Колеге су ми рекле да је родитељ силеџија вербално напао и претио девојчицама школе. Недопустиво је да родитељ напада мирне и дисциплиноване ученике,поогото што се зна да се његов син насилнички понаша. У неколико наврата против његовог сина предузете су дисциплинске мере И школска управа га је кажњавала. И његов старији брат био је проблематичан – рекао је професор ове школе.