Прочитај ми чланак

САНДА РАШКОВИЋ ИВИЋ: Шешељ ме је звао да пређем у радикале!?

0

Преузела сам странку кад је било најтеже, а данас се на Председништву одлучује о мом искључењу. Тужна сам и тешко ми је

sanda-raskovic-ivic-11-770Санда Рашковић Ивић, некадашња председница ДСС, у интервјуу за Курир, пред данашњу седницу Председништва странке на којој ће она и Славиша Ристић бити искључени, каже да јој је тешко и да је искрено тужна.

Понуде, како каже, додуше у шали, само пљуште.

Испаде да вам је Ђорђе Вукадиновић дошао главе. Да сте знали след догађаја, да ли бисте исто урадили?
– Није добро поређење. Вукадиновић је ту само повод за уништавање посланичког клуба. Оно што није успело Вучићу, да покраде изборе и онемогући да ДСС има властити посланички клуб, сад ће изгледа поћи за руком новом руководству. Све више се помиње да у странци не може да се трпи двовлашће. Двовлашће између мене – шефа клуба, и Председништва – односно новог потпредседника, који већ фигурира као председник странке.

И сами сте хвалили Милоша Јовановића.
– Јесам, јако сам га хвалила, јер га памтим као човека који је био екстра опозиционар. Оно око чега се слажемо, то је да критикујемо Вучића у вези с политиком према Косову и Бриселски споразум. Али не можете да кажете да је Вучић велеиздајник и да је велеиздаја у Немањиној 11, а да нема издаје кад је у питању Врачар, Вождовац или Чачак.

У ДСС су рекли да ће вас искључити на наредној седници Председништва?
– Да, следећа седница Председништва је данас, у петак. У писму Извршног одбора упућеном Председништву стоји да сви који су се оглушили о одлуке Председништва бивају искључени из странке, па ћемо тако бити искључени Славиша Ристић и ја. Тешко ми је, странку сам вратила у парламент, доживљавала сам је као другу кућу. Преузела сам ДСС кад је било најтеже. Тужна сам, али шта је било до мене, ја сам урадила, савест ми је мирна.

Шта сада?
– Остајем верна идеји националног и демократског. ДСС је био најбољи оквир за ту идеју, али ако ме странка неће, ја ту не могу ништа. Бићу самостални посланик.

Да ли је било позива из неких других странака?
– Позивају ме из Двери, Доста је било, из СРС, али то су све шале.