Прочитај ми чланак

ПОМАЖУ АЛ КАИДИ: Израелски хеликоптери напали минобацачке положаје Асадове армије!

0

Израелски хеликоптери испалили су ракете на позиције сиријске војске (САА) у граду Мадинат ал Баат који се налази у близини Голанске висоравни.

576875_helikopter_fНапади су уследили након оптужби да је са тих позиција сиријске војске долетело неколико минобацачких граната на територију Голанске висоравни, која се од 1973. налази под окупацијом Израела. Према наводима израелске војске, иако у минобацачким „нападима“ није било штете ни жртава, али је уследила брза одмазда.

Сиријска војска негирала је ове оптужбе и оптужила је Нусра фронт (сиријски огранак Ал Каиде) да је покретач нових напада израелске авијације.

Према наводима војних извора, израелске ракет су овај пут промашиле своје циљеве унутар Мадинат ал Баата, а како се претпоставља, израелски хеликоптери гађали су минобацачке положаје САА, преноси агенција Ал Масдар.

Израел је до сада већ више пута користио наводне нападе на Голан као изговор за упад и дејства по сиријској територији, али се у последњих десетак дана ти напади интензивирају.