• Почетна
  • СВЕТ
  • НЕМАЧКА ИСТОРИЧАРКА РАЗБИЛА МИТ: Нису Руси већ су Амери и Енглези масовно силовали Немице
Прочитај ми чланак

НЕМАЧКА ИСТОРИЧАРКА РАЗБИЛА МИТ: Нису Руси већ су Амери и Енглези масовно силовали Немице

0

knjiga o saveznickim silovanjima nemica 36

Немачка историчарка Мирјам Гебхардт је недавно издала књигу „Када су дошли војници“ и раскринкала стари мит о зверствима Црвене армије. У књизи се говори о масовним силовањима Немица од стране америчких и британских војника у послератној Немачкој и изазвала је шок у Европи.

«Лекције победе над нацистичком Немачком» – тако се називала историјско тематска конференција, којајсе одржана у Лондону поводом седамдесете годишњице победе над немачким нацизмом. Британски експерти су као и обично понављали о «одлучујућој улози англо-америчких савезника у победи» и као и обично понављали овештале фразе о «силованој Немачкој» од стране советске Црвене Армије. Као по правилу понављана је одавно демантована цифра од 2 милиона силованих Немица.

Али писац ових редова је, са своје стране, само прочитао неколико одломака из књиге немачаке историчарке, професорке Мирјам Гебхардт, која је објавила сурове и истините податке о понашању британских и америчких војника у послератној Немачкој.

«ПОДВИЗИ» редова МАРИАНО

На пример редов америчког тенковског батаљона Блејк Маријан је у марту 1945. са другом провалио у подрум пун коњака. Пошто су се добрано напили, решили су да се «забаве» са Немицама. У локалној цркви се крило седамнаесторо жена и деца. Прво су силовали двадесето годишњу Елфриду, враивши се у цркву одабрали су четрдесетогодишњу Марту. Али када се испоставило да она има месечницу – једноставно су је убили и наставили оргију са педесет-четворогодишњом Бабетом.

saveynici nemica 4

Ауторка књиге наводи чињенице: Американци су силовали 190 000 Немица док су Британци подвргли сексуалном насиљу 45 000 «ослобођених» припадница немачког народа.

По подацима британског научника Леона Радзиновича свега пет посто силованих жена признавало је силовање.

За све године рата само 152 америчка војника је осуђено за силовање.

Многи случаји силовања од стране англо-америчких трупа, су до те мере ужасавајући да по речима саме историчарке – она није могла о њима ни да пише. Посебно о сексуалном злостављању деце.

Војни судови и виша команда је најчешће гледала кроз прсте починиоцима оваквих злочина. Али и када би их осудили – често су касније помиловани. Један од енглеских војника је уз очигледне доказе осуђен на дуготрајну затворску казну. Али већ после две године лично краљ га је помиловао и он је изашао на слободу.

Књига «Када су дошли војници» је жестоко нападана од стране британске штампе и оптужена за антиамериканизам.

Са руског на српски за СРБИН.ИНФО (С.И) превео Хаџи-Слободан Стојичевић

Извор: Комсомольская правда