Прочитај ми чланак

ДСС: Влада Србије под контролом ЕУ. СРС: Власт не брине о сељаку. ДВЕРИ: Јуриш на Чачак

0
Фото: Ненад Златановић

Фото: Ненад Златановић

ДСС: Влада Србије ради по диктату бриселске администрације

Председник српске Владе је изјавио у Коцељеви да ће следеће недеље „разговарати са премијерима пет балканских земаља и представницима ЕУ“! Изјава се односи на предстојећи састанак шефова влада „Западнобалканске шесторке“, коју по званичним документима Европске комисије чини шест земаља Балкана: Србија, Косово, Албанија, Црна гора, Македонија и БиХ. Тиме је председник Владе Србије, непажљивом искреношћу и на недвосмислен начин саопштио да Иса Мустафу, председника самопроглашене Републике Косова, убраја у премијере независних земаља Балкана.

Ако актуелна српска власт, као што је то радила и претходна, бриселске споразуме о тзв. нормализацији односа Београда и Приштине може да лажно представља као статусно неутралне договоре уз посредовање ЕУ, онда то никако не може да чини са састанцима „Западнобалканске шесторке“, на којима се представници самопроглашене Републике Косова у свему третирају као представници једне од шест независних држава, уз пуну сагласност Србије о којој сведочи и изјава председника Владе.

Састанак на коме ће српски председник Владе да „разговара са премијерима пет балканских земаља и представницима ЕУ“ одржаће се 21. априла у Бриселу и на њему ће да се разговара о заједничким инфраструктурним пројектима, међу којима је и изградња аутопута Ниш-Приштина-Тирана.

Зашто српски председник Владе са Иса Мустафом, који на састанак долази у пратњи Хашима Тачија, не разговара о отимању Брезовице и друге имовине у власништву државе Србије, или са Еди Рамом, албанским премијером, о његовим поновљеним изјавама о уједињењу Албаније и Косова? Уместо тога договараће изградњу аутопута,који треба уједињење Албаније и самопроглашене Републике Косово да олакша.

СРС: Режим не брине о сељацима

У Србији је пре два дана почела противградна сезона, коју и ове године чекамо неспремни. Сељаци годинама упозоравају да надлежни морају да обезбеде довољан број противградних ракета, али захваљујући неодговорним режимима, остаје им само да гледају у небо и да се надају да ће их град заобићи.

Српска радикална странка упозорава надлежне органе да су у обавези да обезбеде оптималан број противградних ракета и да оспособе довољан број људи за руковање ракетама, а не само да се сликају после непогода и да обећавају решења у будућности. Овај проблем мора хитно да се реши да би се спречиле последице од којих ће највећу штету претрпети сељаци.

Српски радикали подсећају да у Србији има укупно 6.200 противградних ракета, а да је потребно да их буде око 15.000 да би се заштитио целокупан годишњи род и наглашавају да је средства за набавку противградних ракета могуће обезбедити укидањем само једне, од више од 100, непотребних агенција.

Двери у Вашем селу – Вранићи

Повереништво Српског покрета Двери у Чачку покреће серију представљања предизборног програма за наступајуће локалне изборе у Чачку.

Наша идеја је да обиђемо све сеоске и градске месне заједнице и у разговору и договору са народом проверимо све тачке нашег предизборног програма, како бисмо га учинили још бољим и квалитетнијим.

Прва промоција у чачанским селима заказана је за недељу, 19. април, у 18 часова у Дому у Вранићима.

На промоцији ће говорити др Милан Рогановић, Љиљана Ранковић, Александар Танасковић, Радисав Рацковић и Бошко Обрадовић, одборници Двери у скупштини града Чачка. Они ће представити радну верзију предизборног програма под називом „ЧАЧАК 2016-2020ˮ. Посебно ће бити речи о програму Двери за спас чачанског села и пољопривреде.

Позивамо све заинтересоване из Вранића и околних села (Трбушани, Ракова, Миоковци, Милићевци, Пријевор, Горња Горевница…) да дођу и чују предлоге за будућу власт у нашем граду након следећих локалних избора. Сви су добро дошли да чују, критикују, питају и дају своје предлоге.

Следећа промоција предизборног програма Двери заказана је за недељу, 26. април у Парохијском дому у Заблаћу у 19 часова, а затим се промоције у оквиру кампање „Двери у Вашем селуˮ настављају у другим чачанским селима.

Извор: Србин.инфо