Прочитај ми чланак

ДВЕРИ: Нико се неће запослити ко није у СНС

0

sablon-Dveri
Да су чувени гусари и други разбојници икада склапали писмене споразуме о подели украденог плена онда би то сигурно изгледало попут овог лучанског коалиционог споразума.

Најопаснији канцер који изједа српско друштво су политичке странке, које су се претвориле у заводе за запошљавање и полу-мафијашке организације. Највећа пљачка Србије врши се управо преко политичких странака које резултате избора посматрају као гусари поделу плена после разбојништва. Онда следе постављења партијских директора, партијских руководилаца општинских управа и партијских људи у свим деловима локалне самоуправе, закључно са партијским запошљавањем у јавна предузећа и установе. Исисавање новца и организована пљачка народа и државе која се врши преко страначких намештеника у државној управи највећа је крађа у Србији, већа од свих проневера криминалаца, тајкуна и страних фирми у нашој земљи.

Колико се овај метод страначке владавине и пљачке одомаћио најбоље говори да се носиоци овог организованог криминала више и не устежу да јавно објаве шта и како раде. Најновији и најверодостојнији пример је коалициони споразум између СНС, НС и СПС на основу кога је формирана власт у општини Лучани након недавно одржаних ванредних локалних избора.

Да су чувени гусари и други разбојници икада склапали писмене споразуме о подели украденог плена онда би то сигурно изгледало попут овог лучанског коалиционог споразума. Предмет поделе плена на три дела су апсолутно све функције у општини Лучани: председник општине, заменик и помоћници председника општине, председник скупштине, заменик председника и секретар скупштине, чланови општинског већа, комплетна општинска управа и сва скупштинска радна тела, директори свих јавних предузећа и установа, чланови управних и надзорних одбора у свим јавним предузећима и установама, па чак и чланови свих школских одбора у општини Лучани.

У даљем тексту се детаљно наводи ко је тачно шта добио у подели плена, и то у прецизним процентима: СНС 67%, Нова Србија 19% и СПС 14%. Нити једна општинска функција од свих ових побројаних више стотина места у општинском руководству и администрацији није остављена, већ су партијско-лешинарске канџе разграбиле све међу собом.

И као врхунац дрскости, бахатости и безобразлука, овај разбојнички коалициони пир предвиђа и поделу плена по питању нових запошљавања у општинској управи у будућности, и то отворено: „Пријем нових радника и распоред постојећих у општинској управи, јавним предузећима и установама на послове од посебног значаја за остваривање циљева из овог Споразума има карактер поделе одговорности у вршењу локалне властиˮ. Управо онако како је корупционаш Миливоје Доловић, новоизабрани заменик председника општине, рекао приликом покушаја врбовања и подмићивања кандидата за одборника Двери пред изборе: да у општини Лучани нико неће моћи да се запосли без одобрења СНС.

Другим речима, страначки разбојници више се не крију. Сада пљачкају јавно.