Прочитај ми чланак

ШИПТАР СА КОСМЕТА: Радије у Немачкој, у контејнеру као пас, него да живим на Косову (Видео)

0

siptarski azilanti-11

Док је окупатарска шиптарска Скупштина Косова расправљала о илегалној миграцији, и није изгласана резолуција о овом питању, млади са Космета и даље одлазе из земље у потрази за бољим животом.

Младић старости око 20 година, који није прихватио да буде представљен јавности, говори за KALLXO.comо својем путу и своја три пријатеља у Немачкој.

Он каже да је на овај пут пошао у наду за бољи живот. За њега нису представљали препрека и разочарење ни лоши путеви ни кампови у Мађарској, а не намјерава ни да се врати.

Не жели да чује ни за изјаве амбасадора европских држава на Космету када кажу да ниједном Шиптару са Космета неће бити одобрен азил.

„Довољно је само да се сазна шест сати раније и да се побегне, пре бих живио у контејнеру као пас него да се вратим да живим на Космету“, каже он.

Многи од посланика окупаторске Скупштине Косова јуче су говорили против илегалне миграције и опасним путевима које су Шиптари са Космета изабрали приликом одласка из земље, критикујући владу за овај феномен.

Али 20-годишњак, који није желио да му се спомиње име, и који је напустио Космет пре месец дана није чуо шта су посланици јуче рекли у окупаторској Скупштини.

(info-ks.net)