Прочитај ми чланак

ШМЕКЕРСКИ ГЕСТ: Мурињо после шокантног пораза ушао у свлачионицу ривала и тамо…

0

murinjo _ff

Љубитељи фудбала могу да се деле по разним основама, а у последње време можете их поделити на оне који воле Жозеа Муриња и на оне који га на подносе.

Ни реч са својима

„Шта сам рекао мојим играчима? Ништа. Ни реч. То није био тренутак за разговор са њима“, изјавио је Мурињо, додајући и следеће:
„Одговоран сам исто колико и фудбалери. Али, ја сам шеф, а шеф има већу одговорност.
На полувремену смо водили са 2:1 и разговарали смо о томе колико је опасан тај резултат. Разговарали смо о њиховом начину игре, а за тај меч спремали смо се као за сваки премијерлигашки. У полувремену су моји играчи мислили да ће постићи гол, али када је Бредфорд изједначио на 2:2, утакмица је постала луда“.

Ипак, то што он успева да, попут магнета, на себе привуче пажњу – није само због фудбалских стратегија којима прибегава, тренутно као тренер Челсија, већ и што ради ствари које остали тренери ни не помишљају да учине.

Једну такву извео је када је Челси, прво водио са 2:0, а на крају због пораза од 2:4 испао у 4. колу ФА купа од трећелигаша Бредфорда.

Мурињо је, наиме, по завршетку утакмице решио да не прича са својим играчима.

Али је зато ушао у свлачионицу тима који је чак 49 места испод његовог, када би све лиге Енглеске биле спојене.

И, баш ту, у свлачионици трећелигаша, извео прилично шмекерски гест.

Када је постао свестан да је изгубио од аутсајдера, који се храбро борио и направио преокрет, Мурињо је решио да своје одушевљење покаже и суапрницима.

Свестан да је на кормилу екипе која је, у погледу плаћених трансфера за стартну поставу, коштала клупску касу „плаваца“ 200 милиона фунти, а да га је победио ривал за чије је трансфере за појачања „стартних 11“ утрошено невероватно малих – седам и по хиљада фунти (неки играчи су поникли у том трећелигашу, а неки су доведени бесплатно), Жозе Мурињо је ушао у свлачионицу супарника и ишао редом, од једног до другог фудбалера Бретфорда, честитајући сваком понаособ.

(Блиц, фото: Ројтерс)