Прочитај ми чланак

ВУЧИЋ: Највероватније губим изборе. ШЕШЕЉ: Вучић напредовао до …

0

Vucic
Председник Владе Србије Александар Вучић изјавио је да ће најверовантије изгубити следеће изборе као што се десило и другима који су спроводили тешке реформе.

„Нисам узео овај мандат да чекам следеће изборе и победим своје политичке противнике. Знам шта ће се десити на следећим изборима. Највероватније ћу изгубити следеће изборе као и многи други који су покушали реформе“, рекао је Вучић у интервјуу ЦНН-у, који је синоћ пренела ТВ Н1.

ШЕШЕЉ

Поводом интервјуа српског премијера Александра Вучића за амерички ЦНН огласио се и ледер радикала Војислав Шешељ који је истакао да је Вучић најгљупљи премијер у свету:

seseljev tvit o vucicu ed

Он је истакао да није његов посао да „продаје глупости и лажи“, већ да спроводи реформе за добробит народа.

„Чињеница је да цео свет, Европска унија, Међународни монетарни фонд, Светска банка, Европска банка за обнову и развој признају да Србија спроводи много реформи и чак говоре – не ја, него они – да српски народ може бити веома поносан на себе и своје вођство“, рекао је Вучић.

Премијер је рекао да је задовољан оним што је Влада досад постигла, али да се реформе морају спроводити даље, истичући правосуђе за које је оценио да је неефикасно.

„Нема проблема с политичком вољом. Нема заштићених особа, заштићених тајкуна, заштићених политичара“, рекао је Вучић и додао да се мора променити стање у правосуђу где неки процеси трају годинама.

Премијер је истакао и да се не меша у рад медија, као и да се влада озбиљно бави питањем слободе медија.

„Не радим то (мешање у рад медија) и не плашим се конкуренције, али ми је лако то приписати. Био сам министар информисања пре 15 година, најглупљи на свету. И лако ми је то приписати“, рекао је Вучић.

Он је подсетио и да је Србија усвојила три нова закона о медијима које је одобрила не само Европска комисија, већ и Венецијанска комсија.  

miljan damjanovic srs 266_n

СРС: Нове криминалне афере у влади Србије

Премијер је овом изјавом потврдио наше наводе да је последња истраживања јавног мњења фалсификовао и да нема говора да је рејтинг његове странке стабилан, како рече, 51% а с друге стране, и поред потпуне медијске блокаде, рејтинг Српске радикалне странке је у порасту и сада износи 17%.

Кола су му кренула низбрдо, што није успео ни да сакрије својим нервозним наступима у Парламенту, а сада је то и јавно обелоданио изјавом за Си Ен Ен, ваљда тражећи додатну подршку са Запада. Наравно да ће следеће изборе изгубити, али не због „спровођења реформи за добробит народа“, како је навео, већ због предаје Косова и Метохије шиптарским терористима, уништавања српске економије, вазалног односа према ММФ, Светској банци, Бриселу, Вашингтону. Уместо борбе против криминала и корупције данас су му први сарадници, Маја Гојковић и Игор Мировић, огрезли у криминал који су директно умешани у аферу АТП Војводина.

Представнике Владе ћемо додатно жигосати од 15. јануара, када је наша прва следећа конференција за новинаре, на којима ћемо изнети податке о криминалним аферама садашњих министара, почевши од министра Лончара а затим редом Велимира Илића, Александра Вулина, Дачића и других. Наш циљ је да издејствујемо ванредне републичке и покрајинске изборе наредне године а сада је и вашим читаоцима јасније због чега Александар Вучић бежи од ТВ дуела са Војиславом Шешељем, ексклузивно за Србин.инфо је рекао Миљан Дамјановић, високи функционер Српске радикалне странке.

(Танјуг, Србин.инфо)

Ако Вам се свидео овај текст
можете нас подржати слањем СМС поруке.