Прочитај ми чланак

ПОГЛЕДАЈТЕ шта је Шешељ поручио америчком амбасадору: Драги амбасадоре Кирби…

0

seselj slika

БЕОГРАД – Председник СРС, др Војислав Шешељ, на свом Твитер профилу опет је прозвао своје некадашње најближе сараднике, Томислава Николића и Александра Вучића, и то тако што се на саркастичан начин обратио амбасадору САД у Београду, Мајкл Кирбију.

„Драги амбасадоре Кирби, добро прикриваш чињеницу да су ме Американци послали да оборим Т. Николића и А. Вучића, јер сте их већ отписали.“ – пише Шешељ на Твитеру.

Мајкл Кирби је у јучерашњој изјави рекао: 

Кирби је констатовао да та одлука Хашког трибунала није била баш са ентузијазмом дочекана ни и региону, али ни Влада Србије, каже он, није била тиме одушевљена.

Та је одлука, примећује, изненадила многе, укључујући и њега, али одлучно одбацује било какву умешаност Вашингтона у ту причу.

Фото: Бошко Карановић

“Штавише, то нас је прилично изненадило јер су говорили о гаранцијама, а пошто Шешељ није пристао на то, лично сам био изненађен што су га пустили без гаранција. Иронично је то што мене, односно Америку оптужују за Шешељев повратак и наводе да је он наш човек. Мени никад не би пало на памет да је Шешељ амерички човек”, рекао је он и додао да је суд вероватно имао своје разлоге за такву одлуку.

Кирби, такође, подсећа и да су актуелни председник и премијер Србије раније тесно сарађивали са Шешељем, да су напустили његову странку и основали сопствену партију, те да сматра да то, између осталог, ствара напетост између њих.

Амерички амбасадор је поручио и да не верује у теорије завере и да САД желе Србији успех, као и да желе стабилност у региону.

“Ако је у питању било каква завера, она се састоји од тога да вам помогнемо да помогнете самима себи да стигнете на место за које сматрамо да је боље за вас”, рекао је он.

Завера да вам помогнемо да успете

 

Srbin.info, Tanjug