Прочитај ми чланак

ДС: Владу ће срушити грађани

0

BOJAN PAJTIC

Председник Покрајинске владе Војводине и лидер ДС Бојан Пајтић изјавио је да Владу Србије неће срушити странке, већ незадовољни грађани.

„Политика Владе Србије у толикој мери егзистенцијално угрожава грађане и толико је завладао очај и безнађе, да неће бити потребно учешће политичких странака у његовом рушењу“, изјавио је Пајтић за суботње издање листа Политика.

Пајтић је рекао да не позива на грађанске немире, али да је народ већ на улицама.

„На улицама су адвокати и просветни радници, и не видим да ће тај процес бити заустављен. Људи живе све горе, а власт је бахата и арогантна и на њихове проблеме одговара како се плате смањују мање од пензија јер пензионери не треба да носе одела или како је смањивање плата и пензија инвестиција у будућност“, рекао је Пајтић.

Лидер ДС-а је рекао да та тврдња није избегавање одговорности за учињено док је на власти била његова странка.

„На ту мантру у четвртој години владавине СНС-а како је ДС одговорна за све, одговарам само једном реченицом: ‘Тито, Милошевић, Коштуница и Тадић су Србију задужили 15 милијарди евра, а Александар Вучић за две и по године седам милијарди евра“, рекао је Пајтић.

Пајтић је додао да ће представници међународне заједнице износити умерено оптимистичне изјаве о Влади Србије све док она буде извршавала обавезе из Бриселског споразума о Косову и Метохији.

(Бета)