Прочитај ми чланак

Вулин: Ако неко може да повећа пензије, онда може и да их смањи

0

aleksandar-vulin

Министар рада и социјалне политике Александар Вулин данас је, приликом посете Геронтолошком центру у Београду рекао и „да не разуме како би Уставни суд могао да нареди Влади да створи новац, ако тог новца нема“.

Министар рада и социјалне политике Александар Вулин обишао је данас Геронтолошки центар у београдској општини Вождовац, где је, у разговору с пензионерима, рекао, поводом одлуке Владе о смањењу пензија, да „ако неко може да повећава пензије, може и да их смањи“.

Пензионери су Вулинову посету искориситили да га питају о смањењу пензија, ценама смештаја исхране и другим проблемима с којима се суочавају.

Пензионер Лазар Никиолић питало је министра какав одговор од Уставног суда очекује у вези са захтевом пензионера да се испита уставност одлуке Владе о смањењу пензија, док је пензионерка Марија Пјевац питала како ће да плаћа

смештај и исхрану када којој буде смањена пензија.

Вулин им је одговорио да ће поштовати одлуку Уставног суда, али је додао и да пензије зависе од буџета Србије.

„Ако неко може да повећа пензија, онда може и да их смањи“, рекао је Вулин.

За Вучића можете рећи све, али никако да је наклоњен Војиславу Шешељу и његовим идејама

Министар за рад Александар Вулин позвао је данас Хрватску да не тражи од Србије оно што сама није спремна да уради.

„Ми не сматрамо да је хрватска влада усташка зато што у Хрватској има много људи који себе сматрају усташама и носе усташке симболе, а хрватска влада се не ограђује од њих. Не сматрамо да је Хрватски сабор усташка бојна јер никада није направио резолуцију о певачу Марку Перковићу Томпсону и разбијању ћириличних табли“, рекао је Вулин на конференцији за новинаре.

„Ни Хрватски ногометни савез не сматрамо усташким иако њихов фудбалер поздравља као усташа. Не можете да реагујете сваки дан због сваког усташе, фашисте и екстремисте који се појави у вашој земљи“, нагласио је Александар Вулин на данашњој конференцији за штампу.

Вулин је, поводом захтева Хрватске да се Србија огради од изјава председника Српске радикалне странке Војислава Шешеља, истакао да се не може тражити од људи да ништа друго не раде него да се ограђују од сваког фашисте.

„Од председника Владе Србије Александра Вучића тражите људско разумевање, али вам не пада на памет да покажете то исто људско разумевање за говор мржње који Вучић сваки дан трпи од председника Шешеља“, рекао је Вулин на конференцији за новинаре.

Вулин је упитао зашто се Србија тера да поклања претерану пажњу Шешељу а онда и да се стално ограђује „од некога и нечега“.

Милановић је недавно рекао је да му „људски“ смета изјава Вучића да Хрватска није у стању да заштити десет ћирилицних табли у Вуковару.

Вулин је навео да је био у праву када је рекао да се Шешељ користи као средство притиска на Срибју и средство враћања Србије у назад.

„Види се да нисам погрешио и да нису у питању никакве теорије завере“, рекао је Вулин.

Према његовим речима, за Владу Србије, а нарочито за премијера Александра Вучића можете да кажете свашта, али никако то да су наклоњени Војиславу Шешељу и његовим идејама.

(Фонет)