Прочитај ми чланак

Ивањица под снегом и без струје, на Златару 30 центиметара снега!

0

Снег који је падао током читаве ноћи изазвао је проблеме у снабдевању електричном енергијом у већем делу ивањичке општине.

ivanjica-pod-snegom_fИвањица под снегом: Због покиданих далековода многа села без струје

Под притиском тешког и мокрог белог покривача ломиле су се гране дрвећа, падале и кидале далеководе па су без струје тренутно: Ерчеге, Беле воде, Ковиље, Братљево , Куманица, Међуречје, Рашчићи, Лиса, Луке, Осоница , Лучка река, Будожеља, Радаљево, Прилике, Даријевића река, Чепово, Шареник, Кушићи…

Возачима се препоручује посебан опрез за воланом јер на појединим деоницама према Јавору, Голији и Мучњу, али и у самом граду, има изваљеног дрвећа и сломљених грана по коловозу.

У вишим пределима Ивањице снег је нападао и до 10 центиметара на путу па је неопходна зимска опрема и максималан опрез за воланом. Све екипе из предузећа Путеви су на терену од синоћ.

Уклањају дрвеће са коловоза и чисте снег, па је овог тренутка све проходно, али је отежано кретање у правцу Мочиоца, Студенице и Сјенице…

На Златару 30 центиметара снега!

Влажан снег и дрвеће оштетили далеководе, па су сва села остала без струје. Нова Варош без воде и ТВ програма

Nova-Varos

За ноћ је у Новој Вароши, на 1.000 метара надоморске висине, нападало 20-25 центиметара снега, док га је на Златару и околним планинама и 30 центриметара. Влажан снег донео је велике невоље становницима, а после поноћи је цела општина остала у мраку.

– Због влажног снега и пада дрвећа са лишћем на жице, испадали су из мреже и 35-киловатни далеководи. Струју имају једино град и приградска села, а са свим расположивим снагама покушавамо да оспособимо сеоске далеководе, али и крак до изворошта Лакомице, одакле се пумпама град снабдева водом – рекао је јутрос Бранислав Дилпарић, директор погона ЕД у Новој Вароши.

У правој мећави у ноћи између среде и четвртка поједине саобраћајнице закрчене су поломљеним дрвећем, ТВ и предајници мобилне мреже остали су без сигнала.

Иван Младеновић, заменик председника општине Нова Варош, каже да је пружена помоћ у возилима како би монтери ЕД обишли терен, а уз ангажовае чистача снега, уклољена су стабла са пута Нова Варош – Божетићи и настоји да се нормализује живот у граду и селима.

(Блиц, Вечерње новости)