Прочитај ми чланак

У Влади ратују сви против свих

0

optuzbe

Прваци СПС Ивица Дачић и Бранко Ружић и јуче прећутали тешке увреде које им је упутио напредњак Александар Јовичић.

Иако је Јовичић назвао Дачића и Ружића „окорелим криминалцима“ који коче реформе, врх СНС овај сукоб пребацује на лични ниво. Аналитичари, међутим, сматрају да није добро за Владу Србије да се у јавности размењују оваква мишљења.

– То су лични ставови Ружића и Јовичића. Ја се бавим послом и не волим да се бавим партијским питањима – кратко је прокоментарисао председник СНС и премијер Александар Вучић.

И потпредседник СНС Братислав Гашић казао је да се ради о личним ставовима Јовичића и Ружића, уз опаску да ће се на страначким органима разговарати о томе да ли је овакав начин комуникације међу коалиционим партнерима примерен.

Ивица Дачић и Бранко Ружић јуче нису желели да коментаришу Јовичићеве изјаве, а занимљиво је да ни сама странка није изашла са јединственим ставом по питању напада на њихове највише функционере.

– Јовичићева изјава је оштра, директна и може се посматрати у ширем контексту отворених полемика између СНС и СПС чији смо сведоци већ неко време. То смо могли да чујемо и пре неки дан између Зоране Михајловић (СНС) и Душана Бајатовића (СПС), али не на овакав начин. Ово сигурно није коначан суд напредњака о социјалистима, али није ни вест која потврђује добре односе у коалицији – каже аналитичар Дејан Вук Станковић и наводи да овакав разговор није примерен.

Он каже да изненађује оштрина и директност Јовичићевих речи.

– Као да је одједном оживљен негативан имиџ Дачића и Ружића – каже Вук Станковић.

(Блиц)