• Почетна
  • ДРУШТВО
  • ЦЕНЗУРА: После напада геј лобија Фејсбук страница „Србин инфо“ поново у функцији
Прочитај ми чланак

ЦЕНЗУРА: После напада геј лобија Фејсбук страница „Србин инфо“ поново у функцији

0

fejsbuk1-rojters

Тоталитаризам у обландама демократије. Хајка коју је лоби око организатора „параде поноса“ у Београду повео против нашег и вашег портала „Србин инфо“ дошла је до краја првог чина.

Наиме, на обичну агенцијску вест о томе да амерички амбасадор Мајкл Кирби подржава геј параду и да ће на њој присуствовати, у седиште Фејсбука је стигло више пријава да је сајт Србин.инфо „хомофобичан“. Уз захтев  да се вест о америчком амбасадору прикаже као спам, затражено је и да се корисницима ове друштвене мреже блокирају све информације које се пуштају са наше Фејсбук групе.

Због тога наши читаоци преко Фејсбука у суботу увече нису могли да приступе порталу. Ипак, после провере садржаја, Фејсбук је дозволио рад групе, тако да сви пратиоци сајта „Србин инфо“ сада могу поново да добијају и читају вести и путем ове друштвене мреже. 

Такође, позивамо читаоце да лајкују странице Vladimir Putin Fan page Srbija и Александар Конузин, одакле такође могу да добијају вести са портала „Србин инфо“.

Ипак, и даље постоји бојзан да би Фејсбук могао да укине страницу Србин.инфо, што би представљало тежак облик кршења слободе говора.

Подсећамо да је сајт „Србин инфо“ регистровано јавно гласило у Србији, које ни у једној својој вести није позивало на насиље, забрану или дискриминацију било које групе људи, за разлику од других страних, па и домаћих медија, где је говор мржње према српском народу, СПЦ или Русији, потпуно „легитимно“ новинарско извештавање.

„Србин инфо“ не пристаје да се одрекне права да објективно извештава о свим догађајима у нашој земљи и свету и наставиће да се бори за право гласа српског народа.

Наша редакција због тога позива све патриотске Фејсбук странице да нам помогну у ширењу истине и борби против цензуре!

Да ли слобода говора важи само за оне који узвикују америчку и геј пропаганду? Да ли су речи Србија, Русија, породица, православна црква, Бог, традиција, постале забрањене у модерној колонијалној регији у којој живимо?

Уредништво портала „Србин инфо“