• Почетна
  • СПОРТ
  • СРПСКИ ФУДБАЛ – ОРЛИЋИ: Србија добила, чека се расплет
Прочитај ми чланак

СРПСКИ ФУДБАЛ – ОРЛИЋИ: Србија добила, чека се расплет

0

srbija mladi fudbaleri 3_f

Млада репрезентација Србије победила је Северну Ирску са 4:1, у последњем колу квалификација за Европско првенство, али још није обезбедила пласман.

‘Орлићима’ је пре меча био потребан само тријумф да би имали теоретске шансе да се нађу у баражу, јер имају бољи међусобни скор са Белгијанцима.

Наши млади фудбалери повратили су шансу да се нађуи међу четири најбоље другопласиране селекције које ће ићи и „плеј-оф“, а бољи од Србије тренутно су Исланд, Украјина и Холандија.

Да би се изабраници селектора Ћурчића нашли на четвртом месту, потребно је да Аустрија не победи Шпанију и да се поклопе резултати у групи 7. У њој се налазе Пољска, Турска, Шведска, Грчка и Малта.

Гол који је Бробел постигао у 67. минуту може скупо коштати ’Орлиће’, јер су победом од пет голова разлике могли да прескоче Исланд (у тим тренуцима доминирали на терену).

Млада репрезентација је у кључним мечевима квалификација била ослабљена, јер је неколико кључних играча играло пријатељски меч за сениорски тим.

Играчи из А селекције који имају наступ за младу репрезентацију су Александар Митровић, Милош Јојић, Лазар Марковић, Матија Настасић и Филип Ђуричић. Уз то, селектор Ћурчић је у Белфасту био, што због повреда, што због суспензија и без Брашанца, Спајића, Чаушића, Ковачевића, Ћосића и Витаса.

Међутим, Србији која се мучила само у првих пола сата, ни то није сметало. Уследила су два брза гола – Александар Пешић је у 34. минуту савладао Џонса, да би два минута касније Славољуб Срнић повисио на 2:0.

Тим резултатом отишло се на одмор, а већ на старту наш тим кренуо је офанзивно. Срнић је у 56. други пут погодио, а у следећем нападу у листу стрелаца се уписао и Костић.

Тада је Србија кренула да јури пети гол, покушавали су Пешић, Срнић, Костић, Чаврић, Пантић и Ђурђевић, али је голман Северне Ирске Џонс неколико пута одлично одбранио.

До краја је Бробел смањио на 4:1 и покварио планове Србије.

Резултати:

Италија – Кипар 7:1 (2:1)
Северна Ирска – Србија 1:4 (0:2)

Коначна табела:

Италија       8 6 0 2 19:7   18
Србија         8 5 1 2 18:10 16
Белгија        8 5 1 2 15:7   16
Кипар          8 2 0 6 7:21     6
С. Ирска      8 1 0 7 3:17     3

Завршни турнир првенства Европе за фудбалере до 21 године биће одржан 2015. у Чешкој.

Ток меча:

Крај, Србија је победила са 4:1 и сада чека расплет у осталим групама

90+2′ Греј има последњу шансу, шутира поред гола.

88’ Србија наставља са нападима, ушли су Милинковић-Савић и Ђурђевић. Нападач Витесеа гађа гол, дефанзивци одбијају у корнер. Још један ударац из угла после центаршута Костића, без већих шанси.

75’ Џонс не дозвољава Србији да оде на 5:1 – поново брани ударце Костића и Пешића. То је четврта интервенција голмана Северне Ирске.

САСТАВ ТИМОВА

Северна Ирска: Џонс – Конлан (Барнс 76′), Харни, Дамиган – Винчестер, Сендлес-Вајт, Доерти (Милар 57′), Брабел, МекНер (Мекгијан 83′) – Дафи, Греј

Србија: Дмитровић – Петковић, Вељковић, Пантић, Петровић – Радоја (Милинковић-Савић 86′), Чаврић (Ђурђевић 68′), Мијаиловић – Срнић (Стојковић 90′), Пешић, Костић

 67’ У јеку напада Србије, Северна Ирска смањује на 4:1. Милар је додао до Бробела који је преварио Дмитровића.

66’ Пешић поново покушава, без успеха.

64’ Наш тим жели до победе од пет голова разлике, Чаврић шутира и погађа оквир гола.

58’ ’Орлићи’ настављају да ’газе’, 4:0! Овога пута стрелац је Филип Костић, на асистенцију најбољег играча меча Александра Пешића.

56’ Србија види бараж, 3:0!Александар Пешић погодио је стативу, али је у наставку акције лопта дошла до Срнића који је постигао други гол.

52’ Наставио је наш тим са нападима, али Пешић, Пантић и Костић нису могли до гола.

47’ Баш као и у првом полувремену, Србија је кренула офанзивно. Овога пута Џонс брани ударац Срнића.

44′ Последњи покушај у првом полувремену имао је Пешић, али није погодио оквир гола.

42’ Буде се и Северин Ирци после експресног вођства наших, голман Дмитровић брани шут Дафија.

36’ Већ у следећем минуту било је 2:0, а стрелац је Славољуб Срнић!

34’ После десетак минута нешто спорије игре, Србија је коначно успела да пробије одбрану домаћих за 1:0. Леви бек петровић асистирао је Пешићу, а нападач Тулуза савладао Џонса.

20’ Први пут је Пешић пронашао простор и наместио се, голман Џонс лако брани.

16’ Штопери у зеленим дресовима раде одличан посао – нови блок, овога пута шут Александра Пешића није стигао до гола.

14’ После неколико напада Северне Ирске у игру се укључио и Славољуб Срнић, али су дефанзивци изблокирали његов шут.

7’ У седмом минуту прва акција домаћина, Харни је био непрецизан.

5’ Костић поново у нападу, његов шут иде поред гола.

1’ Србија је кренула нападачки и већ је у првом минуту Костић покушао, али је његов шут изблокиран. Исти играч је извео корнер, али без веће опасности по Северне Ирце.

(Б92)