• Почетна
  • СПОРТ
  • ЛИГА ЕВРОПЕ: Војводина са тројком испратила кући Словаке!
Прочитај ми чланак

ЛИГА ЕВРОПЕ: Војводина са тројком испратила кући Словаке!

0

vojvodina enver-alivodic_620x0Фудбалери Војводине савладали су словачки Тренчин 3:0, али недовољно за пролаз у наредну фазу Лига Европе, јер су убедљивије поражени у првом мечу.

Чудо се није догодило иако је до њега недостајао само корак, један завршни потез, шут… Војводина је остварила победу за опроштај од Европе, али Пирову. Новосађани су у реваншу другог кола квалификација за Лигу Европе надиграли представника Словачке, Тренчин али не у мери која је била потребна да прођу у наредно коло. Изабраници тренера Зорана Марића победили су Словаке „тројком“ што није било довољно јер је резултат у првом мечу од 4:0 за Тренчин.

Наш тим приказао је сјајну партију, маштовиту и брзу игру, много створених прилика и потврдио да је прошлог четвртка у Словачкој имао само лош дан који га је, међутим коштао даљег путешествија Европом. Ипак и поред тога, домаћи фудбалери иако им је недостајао само један погодак за нови покушај са пенала, испраћени су овацијама са трибина за борбеност ипожртвовање које су приказали.

Пред почетак утакмице, минутом ћутања одата је пошта Петру Никезићу, преминулом легендарном играчу Војводине.

Војводина је сигурно ушла у меч и од самог увода њени играчи контролисали су дешавања на терену. Очигледна је била одлучност изабраника тренера Зорана Марића да се искупе за пораз прошлог четвртака у Словачкој. Наступили су у истом саставу, као и у првом дуелу, осим што је место Лазара Веселиновића, чија је суспензија од прошле године изазвала много почлемика у претходна два дана, у „шпицу“ напада заузео Јован Стојановић.

Истина, први су запретили Словаци покушајем Симона да „центрира“ али је голман Јованић унео сигурност у тим добром интервенцијом. Уследили су затим атаци Новосађана за неубедљиве покушаје, али је у 13. Минуту после корнера Полетановића и акције Аливодића, Стоајновић гађао главом поред гола за аплаузе са трибина.

Војводина – Тренчин 3:0 ( 1:0)
Стрелци: 1:0 Иванић у 17. Минуту, 2:0 Аливодић у 52. Минуту, 3:0 Стојановић у 68. минуту

Нови Сад. Стадион : „Карађорђе“. Гледалаца:5.414. Судија: Мадс Кристофер Кристоферсен (Данска)7. Помоћници: Хенрик Сондерби и ЈАкоб Биле (Данска).

ВОЈВОДИНА: Јованић 8, Пушкарић 7,5, Пекарић 7,5, Панков 7,5, Настић 7,5, Радоја 8, Полетановић 8, Аливодић 8, Иванић 8, Макарић 7 ( од 66 Гргић), Стојановић 8.
АС ТРЕНЧИН: Волешак 5,5, Когли 6, Родригез 5,5, Клешчик 5,5, Холубек 5,5, Лоботка 6, Рундић 6, Кубик 6,5 ( од 55. Мондек), Мишак 6 ( од 46. Кингзли 5,5), Симон 5, Да Силва 6( од 80. Хајрадиновић).

Жути картони: Кубик (Тренчин)
Играч утамице: Енвер Аливодић (Војводина)

Навијачи су окачили транспарент „Војводино нема предаје“ па је одмах затим уследила нова шанса и покушај Аливодића, као нјајава вођства. У 17. Минуту Војводина је крунисала доминацију на терену. Акцију је креирао капитен Радоја, „гурнуо“ лопту Аливодићу који је у „шеснаестерац“ гостију убацио Иванића.

Млади везњак Војвдине смирено је реаговао и рутинским потезом пребацио голмана Волешака. Био је то знак за још већу подршку са трибина и одмах у наредном нападу уследила је прилика за други погодак. Стојановић је са леве стране наместио лопту на тацни Полетановићу, који међутим није успео да савлада голмана Тренчина, Истина, шутирао је из прве, али у чувара мреже, који је успео да одбрани.

Словаци су покушали свој ритам кратких пасова, али им није полазило све баш по лоју као у претходном дуелу, јер су овај пут играчи нашег представника били једнако брзи и виспрени. Шта више, до краја првог дела игре демонстрирали су „викторије“ пред гостујућим голом, али до другог поготка никако нису успели да стигну.

То им је пошло за руком у наставку. Истина, најпре су запретили Словаци преко Лоботке чији је шут из близине сјајно одбранио Јованић. Уследио је напад Новосађана, лопта Полетановића за истуреног Стојановића, који је „повратном“ упослио Аливодића за сјајан прецизан шут, пројектил који је улетео у горњи леви угао голмана Волешака. Ерупција одушевљења на трибинама и наговештај да су чуда могућа, дала је крила фудбалерима домаћег тима за нову, сјајну акцију, коју је, међутим, Иванић завршио шутем у спољашњи део мреже.

Ипак, Војводина је стигла и до трећег поготка и дошла на корак до остварења циља. У 68. Минуту акцију Аливодића и центаршути Иванића, сачекао је на „дугој стативи“ Стојановић и погодио мрежу. Орило се „Карађорђем“ Воша, Воша…“.
Разлетели су се Новосађани тереном, покушавали да стигну до четвртог поготка . Сјајну акцију имао је Аливодић у 77. Минуту али само за претњу. У 83. Минуту Пушкарић је одлично шутирао из слободног ударца али је лопта закачила неког у одбрани Словака и тавршила у корненру. Минут касније, Иванићев покушај, чија је лопта пребацила гостујућег голмана, избацио је са гол линије Клешчик.

Нова прилика била је минут касиније када је шут главом Стојановића, Волешак одбранио. Притисак Новосађана у самом финишу није успео да пробије зид гостију који су на крају прошли у наредни круг такмичења.

(Вечерње новости)