Прочитај ми чланак

ДВЕРИ: За кога ради министарка Зорана Михајловић?

0

Zorana-Mihajlovic1

Зорана Михајловић изјавила је да Србија „мора да обустави“ изградњу гасовода „Јужни ток”, па је ред да се изнова преиспита за кога ради поменута министарка и шта поводом њеног антидржавног деловања мора да се уради.

Пошто је Бугарска, под директном претњом санкција и откривања свих режимских тајни, одлучила да паузира изградњу „Јужног тока”, било је питање који агент страних интереса у Србији ће први да се јави и изјави нешто слично. То је урадила, наравно, Зорана Михајловић, бивша министарка енергетике, сада министар за грађевинарство и урбанизам, са којима по струци и досадашњој каријери нема апсолутно никаквих додирних тачака.

Како Европска комисија до сада није рекла да је Јужни ток забрањен или укинут пројекат, те како ће, због неизвођења радова, пенале морати да плаћају европске земље које стану са текућим радовима на изградњи гасовода, сасвим је јасно да ће „Јужни ток” бити изграђен. Србија стога мора да настави са изградњом нашег дела гасовода, чак и по цену супротстављања тренутној политичкој вољи Брисела, јер је стратешки пројекат „Јужни ток” наш енергетски, привредни и безбедносни државни интерес број 1.

Једино што Србија „мора“ једа преиспита улогу Зоране Михајловић у Влади Републике Србије. Пошто министарска Михајловић заправо није ни надлежна за „Јужни ток” (што јој не представља ограничење да се фактички само њиме стално бави у јавности), надлежни треба да преиспитају њену улогу и зауставе њено антидржавно деловање.

Ови потези су неопходни ако Србија жели да буде пријатељ са Русијом и остане међу савезницима енергетског лидера света. Време је да наш народ добије политику која је у складу са националним, а не туђим интересима, што је оно на чему се базира програм Покрета Двери.

(Двери Српске)