Прочитај ми чланак

Пред очима целог света САД и ЕУ уништавају доказе о трговини људским органима отетих Срба!

0

nestali srbi trgovina organa
Иако трговина људским органима отетих Срба на КиМ према међународним стандардима спада у злочин против човечности који не може да застари Еулекса има намеру да ускоро оконча истрагу због наводне застарелости предмета.

Специјалним тимом Еулекса руководи Џон Клинт Вилијамсон представник САД, државе која је главни заштитник терориста «ОВК» и чија обавештајна служба према писању британских листова уништава доказе о злочинима Шиптара на КиМ. Управо током суђења Харадинају у Хашком трибуналу уништени су докази о «Жутој кући». Еулекс на крају истраге има намеру да оптужи споредне личности како би сачувао своје најважније сараднике попут Хашима Тачија и Рамуша Харадинаја чије руке су крваве до лаката.

Такође постоји могућност да оптужница буде заснована на «нестанку цивила» уместо на илегалној трговини људским органима. Напредњаци и социјалисти чија влада још увек управља Србијом ништа не раде како би спречили Еулекс да саботира истрагу о трговини људским органима. Напротив Александар Вучић у јавности оптужује Србе за неке од најтежих злочина на КиМ иза којих стоји Харадинај. Једини који покушавају да спрече САД и ЕУ у њиховом ужасном науму да заташкају још један злочин над Србима су Руси.

Boris-Aleksic
О АУТОРУ

Борис Алексић је дипломирани је правник. Био је члан Председничког колегијума Српске радикалне странке и бивши народни посланик у Народној скупштини Републике Србије. Колумниста је на више веб портала.

Министар иностраних послова Русије Сергеј Лавров поново је упозорио светску јавност да је истрага о трговини људским органима киднапованих Срба у опасности и да се не обавља на одговарајући начин. Говорећи недавно о Косову и Метохији руски министар је посебну пажњу скренуо на тежак положај Срба. «Нажалост, видимо да тешкоће с којима се свакодневно сусрећу грађани Србије у покрајини, посебно у енклавама, нису ишчезле.

Као и раније, у опасности су објекти српског духовног и културног наслеђа – недавно је уз руску подршку завршен рад на обнови српских светиња у покрајни, под окриљем Унеска, и сматрамо да то није било узалудно. Треба на најсавеснији начин истражити случај трговине људским органима. Узнемиреност изазива и незаконита трговина оружјем и наркотицима.

Остају и друге претње, укључујући и територијалне» објаснио је Лавров. (1) Подсетимо се да је руски министар прошле године упозорио да је ЕУ узурпирала истрагу о трговини људским органима. «На жалост, наилазимо на неконструктивни став Европске уније, која је узурпирала истрагу. Истрага никако не напредује, и, чини ми се, да кришом покушавају да је затворе», – рекао је тада Сергеј Лавров.

Оно на шта је руски министар упозорио почетком 2013. године потврдио је ове године Жоао Соуза портпарол шефа Специјалног тима Еулекса Американца Џона Вилијамсона. Соуза је изјавио да су он и његове колеге свесни могуће застарелости предмета. (2) Још 2013. године директор канцеларије Стејт департмента за јужну и централну Европу Џонатан Мур изјавио је да у јуну 2014. године истичу законски рокови за истрагу о евентуалним злочинима у предмету «трговине органима» доказујући на тај начин да Вашингтон потпуно управља истрагом. (3)

Према међународним стандардима насилно одузимање људских органа и илегална трговина људским органима спадају у злочин против човечности. Примера ради високи државни функционери САД као и амерички сручњаци за међународно право, чак сматрају да злочин против човечности није довољно јак термин којим може да се опише ова врста «монструозних злочина.» (4)

Према Европској конвенцији о незастаревању кривичних дела против човечности и ратних злочина од 25. јануара 1974. године «неопходно је предузети све потребне мере како би се обезбедило да се застарелост неће примењивати на злочине против човечности.» Међутим горе цитирани став представника САД се односио на трговину људским органима у Кини. За Србију важе друга правила јер окупираним КиМ владају савезници САД које Вашингтон и Брисел представљају као демократе и угледне политичаре на путу у ЕУ и НАТО. Зато је једина колико – толико независна истрага о овом злочину могла да се води у УН. Још 2011. године Београд је уз подршку Москве тражио да случај преузме међународни тим који би радио под окриљем УН-а (за шта је био и сам Дик Марти), док су САД, Велика Британија, Француска и Немачка тражиле да истрагу води Еулекс.

Све ове западне државе су биле против истраге у организацији УН јер су желеле да потпуно контролишу кривично гоњење као и у Хашком трибуналу. На тај начин оне одлучују ко ће бити оптужен. Све ово дало је за право шиптарским листовима да отворено напишу како ће специјални америчко-европски тим подићи оптужницу, али не за трговину органима већ за нестанак једног броја цивила на КиМ пре и током агресије на СРЈ 1999, пише дневник Трибуна.

„Оптужница неће имати претензија да докаже да су то жртве трговине органима, како је написао у извештају Дик Марти, пошто се на основу истраге тако нешто не може доказати. Може бити других оптужница о другим кривичним делима као што су илегална трговина нафтом, наркотицима и оружјем“, наводи лист. Трогодишња истрага коју води амерички тужилац Клинт Вилијамсон ће се према дневнику окончати у марту или јуну ове године. (5) Оптуженима би могао да суди нови суд који би такође као и специјални истражни тим био под контролом ЕУ и САД. (6)

dik marti gerald gulucci
Током истраге водеће земље Запада су се потрудиле да што више доказа буде уништено. Још 2006. године Хашки трибунал је за време суђења Рамушу Харадинају уништио све материјалне доказе о монструозној трговини органима Срба који су током рата отети на КиМ! Упућени сумњају да су докази уништени после притиска западних моћника да Рамуш Харадинај буде ослобођен оптужби. Харадинаја је, наиме, неколико сведока током истраге означило као једног од организатора стравичних злочина! (7) Обсервер је такође објавио у септембру 2000. године да је америчка обавештајна служба уништавала форензичке доказе о злочинима Рамуша Харадинаја. (8) Подсетимо се да је и Александар Вучић покушао да «опере» Харадинаја до којег је довела истрага за злочин у кафићу Панда у Пећи. (9) Који је мотив Запада да уништава доказе о овом монструозном злочину?

Најпре треба истаћи да су жетеоци људских органа део индустрије смрти која доноси огромне приходе. Они посећују светска ратишта где жртвама насилно одстрањују органе и продају их богатим купцима на Западу и у петролејским монархијама. Иако тужиоци Еулекса у својим актима говоре пре свега о одстрањивању бубрега, при чему донатори остварују приходе од десетак хиљада евра и остају живи, постоје информације о томе да индустрија смрти само од једног тела може да оствари приход од чак 2 милиона евра. Савијер Готије новинар Фигароа писао је међу првима о овим злочинима. Он је објаснио да жетеоци органа воде рачуна да њихове жртве не изгубе «ни кап крви» како би све што могу одстранили и продали.

Поред тога, треба напоменути још једном да трговина људским органима отетих Срба није почела на КиМ. Индустрија смрти је започела свој рад у Туђмановој Хрватској где су отетим Србима вађени органи. Вуковарска болница је била један од центара за ове операције. Затим је злочин настављен у БиХ. У мају 1996. године поменути Савијер Бернар Готије, новинар «Фигароа» и стручњак за Балкан пронађен је обешен у свом стану у Шпанији. На зиду куће су биле исписане речи: «Издајица» и «Црвени Ђаво», што је био надимак Роберта Деле Фавеа, италијанског плаћеника који се борио у БиХ за хрватске снаге и који је Готијеу открио детаље о трговини људским органима. Један француски новинар је рекао штампи да је Готије писао чланак ризичан по његов живот о «ратним злочинцима из бивше Југославије, али и о важним италијанским личностима». (10)

Поред Дика Мартија и Џерард Галучи бивши шеф Унмика за Север КиМ, тврди да су САД, Велика Британија, Немачка, Француска и Италија знале за трговину људским органима отетих Срба на КиМ. Галучи је упозорио да су неки од високих западних функционера умешани у овај злочин. «Без обзира на то знали ми или не шта се догађало, земље `квинте` су готово сигурно знале. Они су имали информације, средства и дугу историју рада са `ОВК`. И без обзира на то шта је истина о трговини органима, сви знају да се постављало питање умешаности неких од највиших лидера у међународни криминал и корупцију», објашњава Галучи. Он је још 2011. године предвидео да ће Тачи без обзира на извештај Дика Мартија, опстати као «премијер» јер га штите САД и друге западне силе. (11)

На крају, право место за истраживање злочина трговине људским органима отетих Срба на КиМ је војна база САД Бондстил. Дик Марти је у свом извештају, чини се нимало случајно, поменуо Бондстил који «превазилази регионални значај». (12) Представници Европског парламента су још 2006. године представили нацрт извештаја у којем се закључује да НАТО пакт није дозволио приступ истражитељима Комитета за превенцију тортуре у базу Бондстил на КиМ, у којој се налази тајни затвор ЦИА. То је једино место у Европи у којима је инспекторима био забрањен приступ.

Током 2008. године су се појавиле информације у јавности према којима је жетва органа, отетих и киднапованих Срба са КиМ обављана у специјалним НАТО болницама, док је из базе Бондстил у једном периоду организовано између 6 и 14 летова транспортних авиона који су превозили људске органе на Запад, где је један део завршио и у Краљевској болници у Лондону. Према истим наводима бивши француски министар и руководилац НВО Лекари без граница, Бернар Кушнер је умешан у овај злочин.

Да су Форт Брег и Бондстил центри САД за црне операције, кроз који пролазе дрога, али и људски органи киднапованих Срба са КиМ, потврђују и транскрипти пресретнутих разговора генерала Веслија Кларка и генералног секретара НАТО Хавијера Солане од 15. августа 2001. године. У тим разговорима Весли Кларк је говорио о хитности испоруке «товара» са КиМ у Форт Брег, да би касније потврдио да се ради о људским органима, док је Солана упозорио да Хашки трибунал испитује умешаност Бернара Кушнера у трговину људских органа отетих Срба. (13)

Као што видимо у трговину људским органима отетих Срба умешани су поред Тачија и Харадинаја и њихове газде – највиши функционери САД, НАТО и ЕУ. Управо из тог разлога Запад предано и систематски уништава доказе о овом монструозном злочину.

(1) nspm.rs
(2) slobodnaevropa.org
(3) nspm.rs
(4) theepochtimes.com
(5) naslovi.net
(6) b92.net
(7) pressonline.rs
(8) theguardian.com
(9) politika.rs
(10) slobodanjovanovic.org
(11) politika.rs
(12) politika.rs
(13) srb.fondsk.ru

(Фонд стратешке културе)