Прочитај ми чланак

Банда малолетних Рома пљачка децу, родитељи у потери за лоповима!

0

delikvencija_deca-tuca_za_sajt

Родитељи чија су деца жртве пљачки у улици 27. марта се саморганизовали у потрази за крадљивцима који пресрећу децу и отимају им све што нађу од њих – од мобилних телефона, до хране купљене у продавници.

Петочлана банда Рома, од којих су тројица малолетни, у последњих десетак дана пресреће децу која живе у центру Београда, у улици 27. марта, отимајуЋИ им све драгоцености које нађу код њих!

Последња жртва је тринаестогодишњи У. С. који је јуче нападнут и том приликом му је отет мобилни телефон. Његов отац Родољуб С. открива за Телеграф.рс како се напади одигравају и због чега су се родитељи из тог краја организовали и сами кренули да истраже ове пљачке.

– Мој син је опљачкан од стране петорице мушкараца ромске националности између броја 33 и 39 у улици 27. марта у Београду усред дана. На том месту налази се мали тржни центар и поред њега се налазе два пролаза. Он је кренуо једним, али је наишао на њих, па се вратио и кренуо другим пролазом. Међутим, они су га пресрели и зауставили. Двоје одраслих су дали знак, а малолетници су почели да “тркељишу” сина и отели му мобилни телефон који је имао код себе. Тражили су и новац, али није имао ништа – прича Стојановић.

Након напада, У. С. се вратио кући и испричао оцу шта му се десило. Случај је одмах пријављен СУП-у Палилула, где је направљен записник о крађи.

– Полицајци су урадили све што је до њих. Саопштили су да ће се потрудити да што пре пронађу лопове. Мој син је потражио крадљивце у њиховој бази података починиоца кривичних дела, али вероватно зато што су још малолетници, није их пронашао. Старији су за време пљачке били у замраченом делу пролаза, па их није добро видео – наводи он.

Када се вратио кући и испричао комшијама шта се десило, утврдило се да су и они имали слична искуства у последње време. Друг из одељења његовог сина је опљачкан на истом месту неколико дана пре тога, када му је узет новац и храна коју је купио у продавници. Поред ове две, у близини су се по истом сценарију одиграле још неке пљачке, па су родитељи решили да се самоорганизују.

– Немамо ништа против органа власти, али смо решили да се сами организујемо и видимо шта можемо да урадимо. Чуо сам се с неколико родитеља чија су деца жртве пљачки. Потрудићемо се у наредном периоду да ипокушамо да пронађемо крадљивце. Верујемо да полиција даје све од себе, али уколико се ове пљачке понављају неко време по истом сценарију, ми ћемо да са наше стране урадимо све како би помогли њима и ухватили починиоце – најављује Стојановић.

(Телеграф.рс)