Прочитај ми чланак

Шиптари поставили бомбу на дечије игралиште, српски медији нису објавили због избора!

0

mina

У селу Прилужје надомак Вучитрна, у суботу око 13 часова мештани овог села открили су да је у близини спортског игралишта постављена нагазна мина на коју је, срећом,  нагазила крава. У том тренутку, као и сваког дана, на игралишту је било пуно деце, рекао је, за програм Радио Грачанице,  доскорашњи председник општине Вучитрн Зоран Ракић.

„У суботу око 13 часова, поред полицијске станице у близини фудбалског стадиона  експлодирала је експлозивна направа у тренутку када је на њу нагазила крава. Експлозивна направа је по свим сумњама намерно постављена од стране албанских екстремиста, да би заплашила народ на подручју Прилужја“, наглашава Ракић.

Ракић сматра да је експлозивна направа постављена зато што су мештани Прилужја били против изградње моста у Прилужју који ово село спаја са суседним албанским селима.

На увиђај је дошла и регионална полиција из Косовске Митровице и форезичари који су узели узорке, али се за сада још увек незна о каквој експлозивној направи се ради, прича Ракић.

Зоран Ракић, који је и мештанин овог села, каже да се на игралишту у чијој је близини постављена експлозивна направа свакодневно од јутра до мрака играју деца.