• Почетна
  • СВЕТ
  • Лондон: Уз помоћу канте за ђубре прислушкују мобилне телефоне случајних пролазника!
Прочитај ми чланак

Лондон: Уз помоћу канте за ђубре прислушкују мобилне телефоне случајних пролазника!

0

renew-wi-fi-stalker-640x361

(storyleak.com – )

У потврду невероватне дубине нашег друштва надзора, лансирана је нова линија шпијунских канти за ђубре, да унапреди међународни план праћења и прикупљања података на сваком кораку.

У прошлости смо видели достигнућа политичара да користе разну потрошачку електронику, као што су телевизор или рачунар, не би ли вас шпијунирали у свако доба, помоћу средстава уграђених у хардвер, али су сада чак и неке простије ствари унапређене у инструмент државног надзора. Чак није у питању ни електроника.

Е, сада је то случај с „шпијунским кантама“, управо изнетим на улице Лондона, на пробно тестирање.

Помозите рад Србин.инфо! Да и даље останемо независни, српски, православни, анти-глобалистички сајт.

Коришћењем Ви-Фи технологије у структури сада већ високотехнолошких канти за ђубре, нове „Renew Pods“ шпијунске канте за ђубре, постављене широм финансијске четврти Лондона, иде се још даље, прикупљањем података са вашег мобилног телефона  на основу повезаности канте са интернетом – без да вас је ико ишта питао или вас на било који начин упозорио.

Иако се прави подаци које канте прикупљају могу потпуно ускратити захваљујући разним везама са шпијунским агенцијама типа ГЦХК (британска GCHQ, прим. прев. ) или НСА, компанија иза шпијунских канти каже да „Рињу подс“ прати и прикупља сплет информација.

Ово укључује информације за које се, у ствари, према закону, сматра да траже дозволу за прикупљање. Конкретно, то подразумева јединствену „Media Acces Control“ ( MAC ) адресу вашег телефона, коју кантица купи без и најмањег упозорења. Али, све је то у пакету с другим информацијама које се продају оглашивачима, да вас боље „таргетирају“ на одређеном месту.

prislusne kante za smece615

Од јединственог идентификационог броја вашег телефона, до назива произвођача, модела, па чак и брзине, шпијунске канте знају више о вашем телефону него ви сами – све без питања. Нешто што је изричито против закона, и заправо у равни с Гугловим законским проблемима са Стрит Вјуом (Street View), везано је за чињеницу да се деле подаци насумичних грађана. Према техничком сајту ГигаОМ:

„Ако се питате колико је све ово законито, нисте сами. Испоставило се да снимање ваше тачне локације, као и приступ вашој јединственој адреси, представља прикупљање личних података. У великој Британији, то значи да се тражи дозвола -што шпијунска канта неће учинити.“

Другим речима, кантицину компанију једноставно није брига. И ми бисмо могли да видимо те шпијунске канте како се појављују у САД ( поименце Њујорку, кад компаније таргетирају бизнисмене у великим групама) у ближој будућности. И то, што ће на крају одредити да ли ће компанија да јача и шири збирку личних података било ког грађанина, јесте како ћемо ми управо сад реаговати.

Све се своди на то да ли је или није друштво надзора толико урасло у психу људи, да су они чак спремни да их шпијунира к а н т а  з а  ђ у б р е.

За Србин.инфо превео: Александар Јовановић